Ελλάδα
02-11-2021 | 21:00

Η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας υπογραμμίστηκε στη συνάντηση Μηταράκη - Σοϊλού

Newsroom
Μοιράσου το
Η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας υπογραμμίστηκε στη συνάντηση Μηταράκη - Σοϊλού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με τον υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μηταράκης αναφέρει ότι τα νέα δεδομένα στο Αφγανιστάν, «καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την περιφερειακή συνεργασία» και οι δύο υπουργοί είχαν «κοινή αντίληψη για τους κινδύνους της μεταναστευτικής κρίσης». 

«Συμφωνήσαμε για την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας στα πλαίσια της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, σε συνέχεια της συνομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Ερντογάν», επισημαίνει ο κ. Μηταράκης και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει με υπευθυνότητα να αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις της για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσει και η ίδια να αντιμετωπίσει την πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν. Επαφίεται στην Τουρκία να δείξει και αυτή καλή θέληση στη συνεργασία με τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.