Ελλάδα
02-11-2021 | 09:46

Οικονόμου: Μέσα σε ένα 10ήμερο η τρίτη δόση εμβολίου για όλους

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονόμου: Μέσα σε ένα 10ήμερο η τρίτη δόση εμβολίου για όλους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εντός των επόμενων 10 ημερών θα θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού της τρίτης δόσης εμβολίου για όλους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, . Οικονόμου, σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50. Αυτό εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση».

Επεσήμανε επίσης πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους.

Με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τον πυρετό συσκέψεων στην κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται να πάμε σε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους ανεμβολίαστους». Επεσήμανε, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση δεν έριξε λευκή πετσέτα στο θέμα της πανδημίας.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας.

«Οι εμβολιασμένοι να μην στερηθούν προνόμια της κανονικότητάς τους»

Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση όταν έκλεισαν τα πάντα πήρε την απόφαση να κλείσει και τις εκκλησίες με κανέναν πολιτικό φόβο. Όταν ανοίξαμε είπαμε για συγκεκριμένα μέτρα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα και τώρα γίνονται έλεγχοι όταν γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες...».

«Δυστυχώς υπάρχουν και ορισμένοι αμετανόητοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνοι είναι όταν ξεφεύγουν από τα μέτρα», συνέχισε, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης υποστήριξε πως αυτή κινείται σε 3 άξονες: «Εμβολιασμοί, ενίσχυση του συστήματος υγείας για να αντέξει την πίεση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και ο τρίτος άξονας η προσαρμογή του πλαισίου των μέτρων...».

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τη συζήτηση περί νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η κατεύθυνση που έχουμε είναι οι εμβολιασμένοι να μην στερηθούν προνόμια της κανονικότητάς τους».

Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση ότι «έκλεινε το μάτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε συγκεκριμένα κοινά» και ισχυρίστηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει να επιδείξει σε επιστημονικό επίπεδο είναι ο Πολάκης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Ανάγκη επέκτασης των εμβολιασμών - Κοινωνικά ανεύθυνοι οι αρνητές