ΗΠΑ: «Εμπλοκή» με το ν/σ δαπανών 1,75 τρισ. δολαρίων - Διαφωνεί ο Δημοκρατικός Μάντσιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Εμπλοκή» με το ν/σ δαπανών 1,75 τρισ. δολαρίων - Διαφωνεί ο Δημοκρατικός Μάντσιν
Η κίνηση του Μάντσιν ανατρέπει τον προγραμματισμό που υπήρχε στη Βουλή των Αντιπροσώπων για μία ταχεία διεξαγωγή ψηφοφορίας μέσα στην εβδομάδα.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν αρνήθηκε χθες, Δευτέρα, να συναινέσει στο νομοθετικό μέτρο που προβλέπει κοινωνικές δαπάνες και δαπάνες για το κλίμα οικονομικού ύψους 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων και βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ατζέντας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η κίνηση του Μάντσιν ανατρέπει τον προγραμματισμό που υπήρχε στη Βουλή των Αντιπροσώπων για μία ταχεία διεξαγωγή ψηφοφορίας μέσα στην εβδομάδα, σχολιάζει η διαδικτυακή σελίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Ο Μάντσιν κατηγορεί τους Δημοκρατικούς, που κατάρτισαν το φιλόδοξο νομοσχέδιο, ότι χρησιμοποιούν «παιχνίδια δαπανών και τεχνάσματα του προϋπολογισμού» προκειμένου να κρύψουν «το πραγματικό κόστος» του αναφερόμενου νομοθετικού πακέτου, το οποίο μπορεί τελικά και να έχει «το διπλάσιο οικονομικό κόστος» από αυτό για το οποίο διαφημίζεται, σε περίπτωση παράτασης των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί.

O ίδιος χαρακτήρισε «παραπλανητικές» τις αναφορές των ΜΜΕ ότι υποστηρίζει επί τη βάσει προσωπικών κινήτρων το νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί ο Λευκός Οίκος και προειδοποίησε ότι δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι να κατανοήσει πλήρως πώς η πολύπλοκη αυτή νομοθεσία θα επηρεάσει μία οικονομία, στην οποία έχουν ήδη διατεθεί τρισεκατομμύρια δολάρια με τη μορφή ομοσπονδιακών οικονομικών κινήτρων.

Ο Μάντσιν διακήρυξε ότι δεν θα ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο χωρίς να έχει «λεπτομερή κατανόηση για τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στο εθνικό μας χρέος» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «επιπτώσεων για τις αμερικανικές οικογένειες που υποφέρουν από τον πληθωρισμό, που έχει αυξηθεί σε ιστορικό επίπεδο».

Ο γερουσιαστής επέπληξε τους προοδευτικούς βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι καθυστερούν την ψήφιση του νομοσχεδίου του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αναβάθμιση των υποδομών, τονίζοντας ότι ο ίδιος βοήθησε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider