Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Η Ελλάδα είναι τελευταία στην αύξηση των καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Η Ελλάδα είναι τελευταία στην αύξηση των καυσίμων
«Η χώρα μας καταφέρνει και στέκεται πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Για τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, όπως τα καύσιμα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ANT1.

O ίδιος χαρακτήρισε «υπαρκτό και παγκόσμιο» το φαινόμενο της ακρίβειας, λέγοντας πως «χθες, ανακοινώθηκε στη Γερμανία ότι ο πληθωρισμός του Οκτωβρίου προβλέπεται να αγγίξει το 4,5%. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση θα είναι ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Γερμανία εδώ και 28 χρόνια. Όταν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης τρέχει με τόσο υψηλούς ρυθμούς πληθωρισμού, καταλαβαίνεται τι γίνεται».

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στις αυξήσεις στα καύσιμα. Αυτήν τη στιγμή, η χώρα μας καταφέρνει και στέκεται πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους» συμπλήρωσε.

Για το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «είναι τελείως αδύνατο να τοποθετηθώ τώρα. Είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο και τα τελικά οικονομικά στοιχεία θα τα έχουμε τον Δεκέμβριο. Προϋπολογισμό καταθέτουμε στις 20 Νοεμβρίου. Σήμερα αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο με όρους λαϊκισμού».

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε ερώτηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο υπουργός είπε ότι «άνουμε μια συγκροτημένη προσπάθεια στην Κυβέρνηση. Όταν φτάσαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, βρήκαμε τρία ναυπηγεία κλειστά. Το Νεώριο της Σύρου, τον Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα. Σκοπός είναι όταν θα λήξει η θητεία μας στο υπουργείο αυτό να παραδώσουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά».

«Η Σύρος ήδη λειτουργεί και βγάζει κέρδη. Τελειώσαμε τον διαγωνισμό στον Σκαραμαγκά και πλέον είναι στα χέρια ενός πολύ σπουδαίου Έλληνα εφοπλιστή. Και τώρα είμαστε στη διαδικασία για να προχωρήσουμε στην εξυγίανση και των ναυπηγείων Ελευσίνας. Εάν κατορθώσουμε να βάλουμε μπρος και τα τρία, θα έχουμε αλλάξει την ροή της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες παρακμής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης - Louis Vuitton: Συζήτηση για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider