Ελλάδα
25-09-2021 | 14:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ» - Ζητά έρευνα από την ΕΚ

Newsroom
Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ» - Ζητά έρευνα από την ΕΚ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για φαινόμενο εσωτερικής ενημέρωσης σχετικά με την μετοχή της ΔΕΗ και την  πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας αρμόδια έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το θέμα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση, «δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ που είναι τουλάχιστον ύποπτες. Για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης.

Δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Το μοντέλο διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ μετά την «είσοδο» της Macquarie

MUST READ

ΥΠΕΝ: Aύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ - Γιατί είναι επωφελής