Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερους στρατιώτες στην Καμπούλ - Κλειστό το αεροδρόμιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερους στρατιώτες στην Καμπούλ - Κλειστό το αεροδρόμιο
Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Φίνερ, ανέφερε πως η κατάσταση στο Αφγανιστάν επιδεινώθηκε πολύ πιο γρήγορα απ' ότι υπολόγιζε η Ουάσινγκτον.

Οι εικόνες ανεξέλεγκτου χάους που καταγράφονται από χθες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν, με χιλιάδες πολιτών να προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιβαστούν σε πτήσεις για να φύγουν από τη χώρα λόγω της ανάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, ωθούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο να παραδεχτεί εκ νέου τα λάθη της στο Αφγανιστάν.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Φίνερ, ανέφερε μιλώντας στο MSNBC πως η κατάσταση στο Αφγανιστάν επιδεινώθηκε πολύ πιο γρήγορα απ' ότι υπολόγιζε η Ουάσινγκτον.

Ο συνεργάτης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ακόμα πως επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ θα σταλούν στο Αφγανιστάν για διασφαλίσουν την ασφαλή αποχώρηση πολιτών από την Καμπούλ, με τις αφίξεις των Αμερικανών στρατιωτών να αναμένονται σήμερα και αύριο.

Ο ίδιος ο Φίνερ επανέλαβε πως οι Ταλιμπάν θα «υποφέρουν» σε περίπτωση που οι Αμερικανοί στρατιώτες τεθούν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος από τους ανθρώπους που προσπαθούν αγωνιωδώς να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη που φεύγουν από τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Η ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν πρέπει να μετατραπεί σε «ευκαιρία για ειρήνη»

Χάος στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider