Ρωσία: Οι Ταλιμπάν δεν συνιστούν απειλή στην κεντρική Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Οι Ταλιμπάν δεν συνιστούν απειλή στην κεντρική Ασία
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Η Ρωσία δεν βλέπει τους Ταλιμπάν ως απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην κεντρική Ασία, ανέφερε εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζοντας την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από την ισλαμική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

O απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για το Αφγανιστάν, Ζαμίρ Καμπούλοφ, υποστήριξε πως «εάν συγκρίνω την ικανότητα για επίτευξη συμφωνίας των συναδέλφων και εταίρων, μπορώ να πω ότι εδώ και καιρό οι Ταλιμπάν έχουν δείξει ότι είναι πιο συνεννοήσιμοί από την κυβέρνηση μαριονετών της Καμπούλ».

Ο Καμπούλοφ επισήμανε επίσης ότι οι Ταλιμπάν τηρούν τις συμφωνίες που σχετίζονται με την ασφάλεια της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των χωρών της Κεντρική Ασίας στην Καμπούλ. «Ξεκινάμε από το ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Προς το παρόν, ως προς το τμήμα που αφορά στην ασφάλεια της πρεσβείας μας και των συμμάχων μας στην Κεντρική Ασία, οι Ταλιμπάν τηρούν τις συμφωνίες», δήλωσε ο ίδιος.

«Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι (...) Ωστόσο θα παρακολουθούμε προσεκτικά τις περαιτέρω εξελίξεις», δήλωσε ο Καμπούλοφ, προσθέτοντας ότι «στην ουσία είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, αλλά λαμβάνουμε ως αφετηρία την πιο ευνοϊκή για την Ρωσική Ομοσπονδία και τους συμμάχους της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα για Αφγανιστάν: Θέλουμε φιλικές σχέσεις με τους Ταλιμπάν

ΕΕ για Αφγανιστάν: Συντονισμός με τα κράτη μέλη για ασφαλή αποχώρηση του προσωπικού

Πώς οι Ταλιμπάν ξαναπήραν το Αφγανιστάν - Οι επόμενες προκλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider