Γεωργιάδης: Η Κυβέρνηση ΝΔ κατάφερε σε δύο χρόνια να ξεμπλοκάρει όλα τα λιμνάζοντα δημόσια έργα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Η Κυβέρνηση ΝΔ κατάφερε σε δύο χρόνια να ξεμπλοκάρει όλα τα λιμνάζοντα δημόσια έργα
«Έρχομαι σήμερα εδώ με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια γιατί θέλω δημοσίως να εξάρω το έργο του Υπουργείου Υποδομών και προσωπικά του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή αυτά τα δύο χρόνια»

Στην τελετή παράδοσης των 14 χιλιομέτρων του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος -Ε65 παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπυοργός κατά την ομιλία του ανέφερε:

«Έρχομαι σήμερα εδώ με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια γιατί θέλω δημοσίως να εξάρω το έργο του Υπουργείου Υποδομών και προσωπικά του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή αυτά τα δύο χρόνια.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που η Κυβέρνησή μας σε αυτή την διετία κατάφερε με πρωτοφανείς ρυθμούς να ξεμπλοκάρει όλα, κατά κυριολεξία όλα, τα λιμνάζοντα επί σειρά ετών δημόσια έργα. Να αντιμετωπίσει όχι εύκολα τεχνικά ζητήματα ως προς τη διενέργεια των διαγωνισμών και φυσικά τον φυσικό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών και τις περιπλοκές που αυτό δημιουργεί.

Να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Εκεί παίξαμε ρόλο και με το ΕΣΠΑ αλλά και με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,. Ειδικά το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα εργαλείο κυρίαρχο και πρέπει να το λέμε, αγαπητέ Κώστα, για ένα βασικό λόγο:

Επειδή περάσαμε στην πρόσφατη ιστορία μας μία κρίση ως προς την πίστη του λαού μας για την ευρωπαϊκή του ταυτότητα, μία ταυτότητα η οποία υπήρξε η βασική στρατηγική επιλογή της δικής μας παρατάξεως και του αειμνήστου εθνάρχου Κωσταντίνου Καραμανλή, και μας έφεραν ένα βήμα πριν την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θυμόμαστε ότι όλα αυτά τα έργα που απολαμβάνουμε, δεν θα τα απολαμβάναμε αν δεν ήμασταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και αυτό πρέπει να το λέμε γιατί συχνά βλέπουμε τα στραβά αλλά πολύ σπάνια προβάλουμε τα καλά.

Λοιπόν, με τους πόρους που μας εξασφάλισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την διαπραγμάτευση που έκανε με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή το Υπουργείο Υποδομών και ο Υπουργός, με τη χρηματοδότηση που τρέξαμε με τον Γιάννη Τσακίρη και τον Δημήτρη Σκάλκο από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και φυσικά με την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Οικονομικών, που όλα αυτά τα επιστατεί με ένα σοφό, αγαπητέ Χρήστο, τρόπο.

Κάνω εδώ μία μικρή παρένθεση γιατί θέλω να το πω. Έχω απολαύσει αυτά τα δύο χρόνια μίας εξαιρετικής συνεργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών. Όλα τα μεγάλα θέματα, πολλά που ξέρετε και πάρα πολλά άλλα που δεν θα τα μάθετε ποτέ γιατί δεν είναι δική σας δουλειά, λύνονται σε πρώτο χρόνο με τη μεταξύ μας συνεργασία.

Αυτός πιο προσεκτικός, εγώ πιο ενθουσιώδης, το αποτέλεσμα αυτό που πρέπει για να κινείται το σκάφος. Διότι αν έχεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, κάτι θα πάει στραβά.

Λοιπόν, με αυτή τη συνεργασία, με αυτό τον τρόπο, με αυτό το πνεύμα ολοκληρώνονται τα έργα. Και το μόνο που θέλω να πω, αγαπητέ Υπουργέ Υποδομών, είναι αφού με το καλό ολοκλήρωσες όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, πάμε να κάνουμε τώρα και τα τρένα.

Διότι για να αξιοποιήσουμε το γεωγραφικό μας πλεονέκτημα και να γίνουμε πράγματι το logistic center της Ευρώπης που μπορούμε να γίνουμε, μόνο οι οδικοί άξονες δεν φτάνουν. Χρειάζεται και το τρένο.

Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Κυβερνήσεώς μας και της Ελλάδος.

Ευχαριστώ πολύ. Καλορίζικος ο νέος δρόμος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας για Ε65: Έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών

Σε πλήρη κυκλοφορία 14,26 χλμ. του Νότιου Τμήματος του Ε65

gazzetta
gazzetta reader insider insider