Ελλάδα
30-06-2021 | 20:31

Γ. Πατούλης: Μήνυμα υγειονομικής ασφάλειας εκπέμπει ο τουριστικός προορισμός της Αττικής

Newsroom
Μοιράσου το
Γ. Πατούλης: Μήνυμα υγειονομικής ασφάλειας εκπέμπει ο τουριστικός προορισμός της Αττικής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μήνυμα υγειονομικής ασφάλειας εκπέμπει ο τουριστικός προορισμός της Αττικής δια στόματος του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης για την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τον ασφαλή τουρισμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές του, υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική επιτήρηση, έχει τεθεί στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας της περιφέρειας για τον Τουρισμό. 

Φέτος το καλοκαίρι, δήλωσε ο περιφερειάρχης, η περιφερειακή αρχή, είναι αφοσιωμένη να συμβάλλει με κάθε μέσο στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε δημόσιους χώρους, στην αγορά, ξενοδοχεία, τις παραλίες και σε κάθε σημείο ή δραστηριότητα που μπορεί να αφορά τον ταξιδιώτη.

Υπό το πρίσμα της υγειονομικής ασφάλειας ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στο επίκεντρο της μέριμνας από πλευρά της περιφέρειας παραμένει η συμβολή της, ως ταξιδιωτικός προορισμός στην Ασφάλεια του Παγκόσμιου Υγειονομικού χωριού. «Η δοκιμασία που περάσαμε ανέδειξε την αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και το άνοιγμα του τουρισμού σηματοδοτεί την επιστροφή μας στην κανονικότητα που όλοι προσδοκούμε. Για μας δεν είναι μόνον ζήτημα οικονομίας, αλλά κυρίως ζήτημα αξιών», ανάφερε ο κ. Πατούλης.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το εμβολιαστικό πρόγραμμα των νησιών της περιφέρειας, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι, τα διαμάντια του Αργοσαρωνικού έχουν ήδη πλησιάσει την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη με αποτέλεσμα τα ελαχιστοποιημένα, σήμερα, κρούσματα και μολύνσεις. Μάλιστα το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας έχει αποσπάσει διεθνείς επαίνους, σημείο κλειδί για την πρόσκληση των Τουριστών στην περιοχή μας και όλη την επικράτεια, όπως εξήγησε.

Σε κάθε περίπτωση, η περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της την εφετινή τουριστική σεζόν τόνισε ο Γιώργος Πατούλης και απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να εξερευνήσει την κοσμοπολίτικη γοητεία της Αττικής και την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει. Η Αθήνα εκπροσωπεί έναν σύγχρονο, 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές, ανάφερε ο κ. Πατούλης στους εκπροσώπους 18 πρεσβειών στην Ελλάδα, που έδωσαν σήμερα το "παρών" στην εκδήλωση.

Ο κ. Πατούλης, έκανε ειδική αναφορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα της περιφέρειας, τονίζοντας ότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και θα ξεδιπλωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ζωντανεύοντας τα αρχαία μνημεία μας και φέρνοντας σε κάθε γωνιά της Αττικής το θέατρο, τη μουσική, αλλά και ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δράσεις της περιφέρειας στο μέτωπο του ιατρικού τουρισμού, σημειώνοντας ότι η Αττική θα εξελιχθεί σε ιδανικό προορισμό υγείας και μακροζωίας αλλά και στα μεγάλα έργα, όπως στο Φαληρικό Δέλτα, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που όπως είπε θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.