Α. Μέρκελ: Το NATO να βρει τις σωστές ισορροπίες για την αντιμετώπιση της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Α. Μέρκελ: Το NATO να βρει τις σωστές ισορροπίες για την αντιμετώπιση της Κίνας
Μέρκελ
Προειδοποιήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για το ρόλο της ασιατικής χώρας.

Την ανάγκη το NATO να βρει τις σωστές ισορροπίες για την αντιμετώπιση της Κίνας υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε η κ. Μέρκελ, «εάν κοιτάξεις τις υβριδικές απειλές και τις κυβερνοεπιθέσεις, εάν κοιτάξεις τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, απλά δεν μπορείς να αγνοήσεις τη σημασία της Κίνας. Αλλά δεν πρέπει να υπερτιμήσουμε τα γεγονότα, απλά πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όσον αφορά τη Ρωσία, υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ ως εταίρο αλλά «δυστυχώς ως αντίπαλο». Ήταν σαφές, συνέχισε, από τη σημερινή συζήτηση ότι η Ρωσία συνιστά μεγάλη πρόκληση.

Αναφερόμενη στο Αφγανιστάν, η κ. Μέρκελ είπε ότι η Συμμαχία θα πρέπει να αξιολογήσει την αποστολή της στη χώρα αυτή και να διαπιστώσει «τι πήγε καλά και τι όχι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ξεκίνησαν οι πληρωμές στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Σήμερα καταβάλλονται 3 κατηγορίες ενισχύσεων

Συντάξεις Νοεμβρίου: Σε δύο δόσεις η καταβολή - Πότε πληρώνονται

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,11 η τιμή στην Αττική, η τιμή πανελλαδικά και οι εκπτώσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider