Ελλάδα
11-06-2021 | 21:07

Θεοχάρης: «Όπλο» για τον τουρισμό το ολοκληρωμένο σχέδιο της χώρας

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοχάρης: «Όπλο» για τον τουρισμό το ολοκληρωμένο σχέδιο της χώρας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τον τουρισμό, τις κρατήσεις από το εξωτερικό και τις χώρες που έχουν την Ελλάδα σε «κόκκινες» λίστες λόγω κορονοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης είναι «φανερό ότι ακόμα ο κόσμος είναι περισσότερο φοβισμένος παρά έχει την να ταξιδέψει», όμως όπως είπε «ο κόσμος ψάχνει για να δει που θα κάνει διακοπές» και πρόσθεσε ότι οι κρατήσεις στον τουρισμό «είναι σαν το χρηματιστήριο», ανάλογα με τις καλές ειδήσεις ή όχι, ανέφερε.

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε σημαντική την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά, ενώ αναφέρθηκε στον χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού όπου φαίνεται που και πόσοι έχουν εμβολιαστεί και αναλυτικά τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, όπως είπε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω να εμβολιαστούν.

Για τις χώρες που έχουν την Ελλάδα σε «κόκκινη» λίστα, όπως ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι αυτή είναι η «μάχη» του καλοκαιριού για να βγούμε από αυτές τις λίστες και σημείωσε πως γι΄αυτό το λόγο ταξίδεψε σε πολλές χώρες, όπου ενημέρωσε για την κατάσταση στην χώρα και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία.

«Όπλο μας είναι το σχέδιο μας το οποίο είναι ολοκληρωμένο και καλά σχεδιασμένο», υπογράμμισε ο Χάρης Θεοχάρης, ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε ότι «είναι ένα διαφορετικό ζήτημα αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς έχει εσωτερικά κυρίως προβλήματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χ. Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο - Μόνο 5 τοις χιλίοις η θετικότητα στα χερσαία σύνορα