Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν, στη Σύνοδο Κορυφής του NATO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν, στη Σύνοδο Κορυφής του NATO
Biden
Στις 14 Ιουνίου η συνάντηση των δύο προέδρων, όπως είπε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζο Σάλιβαν.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Σάλιβαν ανέφερε πως η συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας.

Ο Σάλιβαν είπε ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων.

Ακόμα, όπως σημείωσε ο Σάλιβαν, ο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον προσκάλεσε να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο, μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider