Η ΕΕ εξάγει 100 εκατ. εμβόλια στην Ιαπωνία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ εξάγει 100 εκατ. εμβόλια στην Ιαπωνία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Στόχος να να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού της Ιαπωνίας με τουλάχιστον μια δόση, μέχρι την έναρξη των Αγώνων.

Την αποστολή 100 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ιαπωνία, ώστε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου, με στόχο τις καλύτερες συνθήκες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δήλωση της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως «στηρίζουμε τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ώστε να γίνουν σε σιγουριά και ασφάλεια, ως ένα δείγμα παγκόσμιας ενότητας απέναντι στον κορονοϊό».

Η ΕΕ θα στείλει 100 εκατ. δόσεων εμβολίων, με στόχο να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού της Ιαπωνίας με τουλάχιστον μια δόση, μέχρι την έναρξη των Αγώνων, στις 20 Ιουλίου.

Εμπορική συνεργασία

Εξάλλου, στη Σύνοδο ΕΕ-Ιαπωνίας συζητήθηκαν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος και θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του περιβάλλοντος, «η Ιαπωνία είναι μια από τις πρώτες χώρες που έχει δεσμευτεί για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι η «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας θα ενισχύσει τη συνεργασία σε τομείς όπως η ενεργειακή μετάβαση, η καινοτομία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ιαπωνία ανησυχεί από τώρα για την «ολυμπιακή» μετάλλαξη του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider