Κ. Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανένα να την απειλεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κ. Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανένα να την απειλεί
«Η ΕΕ οφείλει την τήρηση της σαφούς δέσμευσης της Τουρκίας να αποτρέπει κύματα μεταναστών» ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά από τη συνάντηση του με τον Σλοβένο ομόλογο του.

Μηνύματα για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί. Απορρίπτει τις προκλήσεις γιατί έχει αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το Κυπριακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «υπήρξε κοινή απογοήτευση για τις μη εξελίξεις της πενταμερούς συνάντησης της Γενεύης. Οι πρωταγωνιστές του αδιεξόδου γνωστοί. Γνωστή και η διέξοδος στο πλαίσιο του ΟΗΕ»

Για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής δεν μπορεί να αντιμετωπίζει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την ήπειρο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΕ οφείλει την τήρηση της σαφούς δέσμευσης της Τουρκίας να αποτρέπει κύματα μεταναστών.

Συζητήσαμε τέλος και την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ και να συμμετάσχω στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών και στη συνάντηση που συζητήσαμε όσα ανέφερες. Οι δεσμοί Ελλάδας - Σλοβενίας βαθιά ριζωμένοι στο παρελθόν. Πολλά στοιχεία χάνονται στους αιώνες και άλλα είναι πρόσφατα, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γ.Γιάνσα.

Μοιραζόμαστε κοινές προσεγγίσεις. Να σε συγχαρώ για το πώς αντιμετώπισες την πανδημία με τόσο πετυχημένο τρόπο.

Και εμείς υποστηρίζουμε σθεναρά την πρωτοβουλία να υπάρξει πράσινο διαβατήριο της ΕΕ ώστε να γίνει εφικτό πριν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία. Οι πολίτες δικαιούνται κάτι τέτοιο μετά τον πόνο που έζησαν με τον covid-19. Είναι καθήκον μας να το πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η επόμενη μέρα της πανδημίας στη συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Π. Σάντσεθ

Μητσοτάκης: Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης

Με τον Πέδρο Σάντσεθ θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα εν όψει του Delphi Economic Forum

gazzetta
gazzetta reader insider insider