Αυγενάκης: Τέλος Απριλίου το master plan ΟΑΚΑ - 17 χρόνια δεν είχε σφίξει ούτε βίδα στα έργα Καλατράβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυγενάκης: Τέλος Απριλίου το master plan ΟΑΚΑ - 17 χρόνια δεν είχε σφίξει ούτε βίδα στα έργα Καλατράβα
Στόχος είναι το ΟΑΚΑ «να μετατραπεί σε κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού και να αναδειχθεί ως πολιτιστικός αλλά και ως τουριστικός προορισμός» είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Έως το τέλος του μηνός θα παρουσιαστεί το Μaster Plan για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ ),στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ πίσω έμεινε και η αναγκαία συντήρηση των εγκαταστάσεων. «Επί 17 χρόνια δεν είχαν σφίξει ούτε μια βίδα» τόνισε.

«Το ΟΑΚΑ να μαραζώνει και απαξιώνεται. Δεν διστάζω να πω, ότι ένιωσα θλίψη, σοκ και απογοήτευση όταν αντίκρισα την εικόνα εγκατάλειψης στην οποία βρισκόταν η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας που εκτείνεται σε 1.180 στρέμματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης. Η εικόνα αυτή μάλιστα όπως ανάφερε εικόνα τον πείσμωσε «κι έτσι μέσα σε 20 μήνες έγιναν και γίνονται πολλά έργα συντήρησης και αποκατάστασης».

Στόχος είναι το ΟΑΚΑ «να μετατραπεί σε κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού και να αναδειχθεί ως πολιτιστικός αλλά και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider