Κόντρα Παπαευαγγέλου - ΣΥΡΙΖΑ για τους ασθενείς με κορονοϊό σε ΜΕΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα Παπαευαγγέλου - ΣΥΡΙΖΑ για τους ασθενείς με κορονοϊό σε ΜΕΘ
Απάντηση του μέλους της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την αντίδραση της καθηγήτριας και μέλους της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, Βάνας Παπαευαγγέλου, προκάλεσε ανακοίνωσε του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει τα όσα ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η Κουμουνδούρου εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και στην οποία «φωτογράφισε» την κ. Παπαευαγγέλου.

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών.

Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα αργότερα, η κ. Παπαευαγγέλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας τα εξής:

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.

Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτο γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν, ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider