Σταϊκούρας: Είμαστε και θα είμαστε εδώ για ό,τι και όσο χρειαστεί εκτός προϋπολογισμού για το ΕΣΥ

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Είμαστε και θα είμαστε εδώ για ό,τι και όσο χρειαστεί εκτός προϋπολογισμού για το ΕΣΥ
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για τη διανομή της γης στο Ελληνικό  λέγοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο στην οικονομία, όσο και στην υγεία.

Είμαστε, και θα είμαστε εδώ για ότι χρειαστεί, και όσο χρειαστεί εκτός προϋπολογισμού για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απόδειξη η χρηματοδότηση των δωρεάν self test για όλους τους πολίτες υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στις δωρεές 440 ιδιωτών και επιχειρήσεων που σε μια δύσκολη στιγμή βοήθησαν έμπρακτα. «Τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό covid θα αξιοποιηθούν για την αγορά 10 σύγχρονων ασθενοφόρων τα οποία θα παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας για να καλύψουν ανάγκες σε ολόκληρη την χώρα» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας ευχαριστώντας τους δωρητές από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για τη διανομή της γης στο Ελληνικό λέγοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο στην οικονομία, όσο και στην υγεία. «Το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει ξεπεράσει τα όριά του , το σύστημα στέκεται όρθιο συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης πάμε καλύτερα όμως αυτό δεν είναι στοιχείο θριαμβολογίας. Υλοποιούμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Για τα ανάγκες του ΕΣΥ έγιναν 10.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και 1.200 μόνιμων γιατρών, ενώ ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2019, κι έχουμε σήμερα στην Αττική 389 κλίνες» σημείωσε.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών διαχειρίζεται και επεκτείνει κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider