Αυγενάκης: Ιδιώνυμο η οπαδική βία - Έρχεται νομοσχέδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυγενάκης: Ιδιώνυμο η οπαδική βία - Έρχεται νομοσχέδιο

Την επαναφορά του Ιδιώνυμου σε περιπτώσεις οπαδικής βίας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα προβλέπεται η επαναφορά του Ιδιώνυμου προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε οι ποινές για βιαιοπραγίες οπαδών να μην αναστέλλονται. Επίσης, γνωστοποίησε ότι στο νομοσχέδιο που είναι ήδη έτοιμο θα περιλαμβάνονται και άλλα δύο μέτρα, που είναι η εναρμόνιση της νομοθεσίας με τα ισχύοντα στη FIFA και την UEFA σε θέματα που αφορούν την αυστηροποίηση του πλαισίου σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, της βίας, κλπ αλλά και ο εξορθολογισμός της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για βιαιοπραγίες οπαδών.

Ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της ύπαρξης νόμιμων λεσχών φιλάθλων που θα λειτουργούν εντός πλαισίου νομιμότητας και τήρησης κανόνων, σημειώνοντας ότι σήμερα από τις 150 λέσχες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, μόνο 10 λέσχες από φιλάθλους όλων των ομάδων, λειτουργούν με νόμιμο τρόπο.

Τη λήψη δραστικών μέτρων σαν κι αυτά που εφήρμοσε η Μάργκαρετ Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία για τη ριζική εξαφάνιση του φαινομένου του χουλιγκανισμού, πρότεινε η Φωτεινή Πιπιλή. Μάλιστα, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία μιας ομάδας στη Βραζιλία, η οποία προσέλαβε μητέρες οπαδών για να ελέγχουν το γήπεδο. «Τη μητέρα του ακόμη και ο χειρότερος χούλιγκαν τη σέβεται, ενώ στην Ελλάδα την φοβάται κιόλας», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider