Ο Άκης Σκέρτσος εφ' όλης της ύλης - ΜeΤoo, Κουφοντίνας, Οικονομία και Πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Άκης Σκέρτσος εφ' όλης της ύλης - ΜeΤoo, Κουφοντίνας, Οικονομία και Πανδημία
Ο Άκης Σκέρτσος στη συνέντευξη του μιλάει για το MeToo, τον Κουφοντίνα, το επιτελικό κράτος, το Ταμείο Ανάκαμψης, συντάξεις και πανδημία.

Σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Άρης Σκέρτσος μίλησε στην ATHENS VOICE για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο Ά. Σκέρτσος δήλωσε ότι η κυβέρνηση ακούει την κριτική και διορθώνει τα όποια λάθη της, συμπληρώνει, ωστόσο, ότι ακόμα και στον δύσκολο Φεβρουάριο τα θετικά ήταν πολύ περισσότερα από τα αρνητικά, «Ο Φεβρουάριος δεν ήταν μόνο ο χιονιάς ή η υπόθεση Λιγνάδη. Ήταν και ο υπερδιπλασιασμός των εμβολιασμών του πληθυσμού με μια ομολογουμένως πολύ καλά οργανωμένη διαδικασία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και μας τοποθετεί στην 3η θέση στην ΕΕ σε ημερήσιους εμβολιασμούς» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, οι οποίες «Ξεκινούν από τη δημιουργία ειδικής κυβερνητικής δομής που θα υποδέχεται και θα αξιολογεί τις καταγγελίες... Δημιουργούμε επίσης ένα πλαίσιο με κώδικες δεοντολογίας που θα πρέπει να εφαρμόζουν όλες οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους... Διορθώνουμε και αυστηροποιούμε τον ποινικό κώδικα σε ο,τι έχει να κάνει με βαριά αδικήματα και με παραβάσεις που σχετίζονται με τους ανήλικους. Δημιουργούμε, επίσης, ένα μητρώο των εργαζομένων που έχουν επαφή με ανήλικα παιδιά σε οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Και βεβαίως επεκτείνουμε πλέον σε όλα τα σχολεία της χώρας το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Διότι ο σεβασμός του άλλου φύλου και του διαφορετικού πρέπει να διδάσκεται και να ξεκινάει και από το σχολείο. »

Η πανδημία του κορονοϊού στο προσκήνιο

Αναφερόμενος στις δράσεις την κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας δήλωσε πως «Έχουμε κάνει μια χρήσιμη διάκριση που βοηθάει σχηματικά να κατανοήσουμε τη θωράκιση του πληθυσμού... Η στρατηγική μας, είναι να χτίσουμε το πρώτο τείχος ανοσίας και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα έχει γίνει ως τις αρχές Μαΐου. Το δεύτερο τείχος ανοσίας που αφορά τον υπόλοιπο πληθυσμό θα έχει χτιστεί έως τα τέλη του καλοκαιριού».

Όσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης εκτιμά πως από τον Απρίλιο θα μπορεί να λειτουργήσει ξανά συος εξωτερικούς χώρους, τόνισε όπως ότι είναι σε συνάρτηση προφανώς με την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, αλλά και σε συνάρτηση με την πορεία του καιρού.

Για τα βοηθήματα λόγω κορονοϊού, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως «τα μέτρα υπάρχουν και θα υπάρχουν για όσους τα χρειάζονται και πως όποιος δεν λειτουργεί εξαιτίας κρατικής εντολής, πρέπει να τυγχάνει ειδικής στήριξης από το κράτος.

Το ζήτημα Κουφοντίνα

«Το αίτημα Κουφοντίνα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι είναι εκτός νομιμότητας, δεν συνιστά δηλαδή θεμελιωμένο δικαίωμα που του αρνείται κάποιος - κανένας κρατούμενος δεν επιλέγει σε ποια φυλακή θα κρατηθεί. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει μια ειδική εξαίρεση έναντι των υπόλοιπων ισοβιτών κρατουμένων; Και μάλιστα απέναντι σε έναν αμετανόητο τρομοκράτη που περιφρονεί τους νόμους και δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια προς τα θύματά του;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ αναφερόμενος στην υπόθεση της απεργίας πείνας και των αιτημάτων του τρομοκράτης της 17N, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider