Άδ. Γεωργιάδης: Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα - Ολικό lockdown αν χρειαστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άδ. Γεωργιάδης: Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα - Ολικό lockdown αν χρειαστεί

«Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα» ξεκαθάρισε, ενώ διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο, στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού», εξήγησε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε, η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ακόμη ότι το υπουργείο ζήτησε να μπει φραγή στο SMS για τις μετακινήσεις, άλλα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό τον φόβο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και με κίνδυνο για αγωγές πολιτών, αρνούνται να το κάνουν.

Εχθές, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η τακτική του ακορντεόν στα καταστήματα θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει η πανδημία, ενώ προανήγγειλε ότι ετοιμάζεται και ειδικό πακέτο για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, όπως έχει ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider