Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι το κλίμα της συνάντησης με τη Φώφη Γεννηματά ήταν κανονικό και δήλωσε ότι η απομάκρυνσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ είναι αποκλειστικά επιλογή και απόφαση της κυρίας Γεννηματά, προσθέτοντας ότι την ευχαρίστησε για τα 5,5 χρόνια που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση καθώς είχε την ευκαιρία να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

«Έβαλα τελεία δεν έκανα καμία περαιτέρω δήλωση και δεν επιθυμώ και να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτήρισε ανοησίες και χαζομάρες ότι υπήρξε εκνευρισμός από την πλευρά του, λέγοντας ότι η σύντομη συνάντησή που δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό, έγινε σε καλό κλίμα με χαμόγελα, ενώ αντάλλαξαν και ευχές με την κυρία Γεννηματά και της είπε πως εάν πιστεύει εκείνη πως πρόκειται για μια επιλογή που κάνει καλό στο κόμμα, τότε «μια χαρά και προχωράμε».

Δήλωσε ότι είναι «άνθρωπος της δράσης, της συνεχούς δράσης» και ότι στόχος του είναι όπως και από την αρχή της πολιτικής του πορείας να δει την παράταξη του να «διπλασιάζει και να υπερδιπλασιάζει» τις δυνάμεις της, προσθέτοντας ότι δεν ασχολείται με αποφάσεις της προέδρου που έχουν να κάνουν με το πρόσωπό του.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία θα υπήρχαν πολλές εξελίξεις στα κόμματα. Η πανδημία, τόνισε, δεν μας επιτρέπει να θέσουμε τέτοια θέματα, όμως στο εσωτερικό των κομμάτων μια τέτοια συζήτηση δεν σταματά ποτέ, ούτε και σε καιρό πολέμου.

Τόνισε πως θέλει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει τόσο που να μιλά πλέον για μέτωπα, «γιατί όταν είσαι μικρός το πρώτο που σου λένε είναι “με ποιον θα πας”».

Όταν με ρωτάνε με ποιον είσαι πιο κοντά «απαντάω με κανέναν», δήλωσε χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν έχει σχέση μ’ αυτά που πρεσβεύει το κόμμα.

Σε όσους διαρρέουν ότι βρίσκεται πιο κοντά στη ΝΔ απάντησε ότι έχει μια πορεία από την άσκηση εξουσίας, που καθιστούν χωρίς νόημα αυτές τις διαρροές και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΔΥ, το κοινωνικό σχολείο, τη φοίτηση ξένων φοιτητών εκτός της Ε.Ε. σε ελληνικά πανεπιστήμια στην αγγλική με δίδακτρα.

«Είναι μία στάση χρόνων που δείχνει ποιος είμαι», δήλωσε χαρακτηριστικά , λέγοντας «ότι όλες αυτές οι διαρροές δεν έχουν κανένα νόημα».

Στο ερώτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ» απάντησε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι ο φορέας των μηνυμάτων της μεταπολίτευσης αλλά και του μηνύματος προς το μέλλον, είναι το ΠΑΣΟΚ.

«Η διεύρυνση ως Κίνημα Αλλαγής, έφερε κοντά μας αξιόλογους ανθρώπους που δεν θέλουμε να φύγουν από κοντά μας. Συνεπώς η απάντηση μου είναι αυτή που αναφέρει και το καταστατικό σήμερα, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.