Οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Στον χθεσινό πρωινό καφέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να κλείσει τα σενάρια ανασχηματισμού. Ομολογουμένως, πάντως, οι αλλαγές θεωρούνται...επί θύραις.

Στον χθεσινό πρωινό καφέ, για πρώτη φορά, συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με παριστάμενους, έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια που διακινήθηκαν έντονα αυτές τις μέρες, αποδίδοντάς τα σε…έλλειψη θεματολογίας από μέρους του Τύπου. Κι όμως, η συζήτηση του ανασχηματισμού έχει ανοίξει για τα καλά, ενώ εκτιμάται από ασφαλείς πηγές ότι, κοιτώντας πίσω στον χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε προβεί σε ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τον περασμένο Αύγουστο. Όμως, δεν το έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι μια ισχυρή πιθανότητα εντός του Ιανουαρίου, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όμως, να μην έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Είναι σαφές, όμως, ότι η περίοδος ενδείκνυται για μια σειρά από λόγους. Το εμβόλιο έχει μπει στις ράγες και ο προγραμματισμός, καίτοι τεχνικά πολύπλοκος, όπως αποδεικνύεται στις καθημερινές συσκέψεις που γίνονται στην «αίθουσα πολέμου» της Πολιτικής Προστασίας, προχωρά κανονικά, ώστε μετά τις 20 Ιανουαρίου να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Όσο τα ελληνοτουρκικά, οι γείτονες δείχνουν να σηκώνουν ξανά τους τόνους, ενώ μέχρι πρότινος έστελναν μηνύματα και προς δυσμάς για μια τακτική οπισθοχώρηση και προθυμία για επιστροφή στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να είναι και θέμα ημερών, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια, ενώ και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μοιραστεί τις σκέψεις του με τον ευρύτερο κύκλο συνεργατών του. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι αλλαγές θα υπάρχουν τόσο στο Μαξίμου, με έμφαση το επικοινωνιακό επιτελείο, αλλά και στο υπουργικό σχήμα, αν και μένει, εν τελεί, να φανεί πόσο σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές ή αν οι υπουργοί θα περιοριστούν, ως επί το πλείστον σε μετακινήσεις εσωτερικής φύσεως. Όσο για τους υφυπουργούς, θα έχουμε σίγουρα καινούργιες εισόδους και αλλαγές στο σχήμα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί δυσλειτουργικό και όχι τόσο αποτελεσματικό.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, δεν θέλει να…μετανιώσει ξανά, όπως στην περίπτωση του Αυγούστου, εξ ου και θα σταθμίσει προσεκτικά τις επιλογές που διαθέτει. Αυτή τη φορά στο μπουκέτο του δεν είναι τόσο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, αλλά, ως επί το πλείστον, κοινοβουλετικά στελέχη της ΝΔ. Ορισμένα έχουν κεντρώα και σκληρά τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ενώ άλλα έχουν μεγαλύτερη πολιτικότητα από τεχνοκρατικής προέλευσης στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, δε, οι αλλαγές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα συνδέονται με μια αίσθηση, αλλά και μια στρατηγική επανεκκίνησης της χώρας σε όλους τους τομείς, ενόψει και του 2021 που έχει σημαντικά ορόσημα, όπως η έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης κ.ο.κ.

Πηγή: Reader

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider