Πλιώτας, Βουρλιώτης και Δασούλας προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλιώτας, Βουρλιώτης και Δασούλας προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τρεις οι υποψήφιοι για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Δημήτρης Δασούλας, προκρίνονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Διάσκεψη των Προέδρων εξέφρασε προτίμηση με ψηφοφορία για έξι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους κ.κ. Δημήτρη Δασούλα, Βασίλειο Πλιώτα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτη Καραγιάννη.

Προηγήθηκε ακρόαση τριών δικαστικών λειτουργών, καθώς οι άλλοι τρεις δήλωσαν κώλυμα να προσέλθουν στη Διάσκεψη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, αρκετοί από τους δικαστικούς λειτουργούς, που προσήλθαν στη χθεσινή και στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι υπήρξε σεβασμός στην αρχαιότητα και την επετηρίδα, σε σχέση με τις προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση προς τη Βουλή.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που προσήλθαν σήμερα στη Διάσκεψη ρωτήθηκαν ποια είναι η θέση τους για το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό είναι θέμα που αφορά την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική, στο βαθμό που η δεύτερη εμπλέκεται στη διαδικασία. Είπαν, δε, ότι έχουν άριστες σχέσεις με τις δύο δικαστικούς λειτουργούς που είχαν προταθεί κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider