Ο Κυριάκος επί προσωπικού: Η σχέση με τη Μαρέβα και τα διδάγματα για τα παιδιά του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κυριάκος επί προσωπικού: Η σχέση με τη Μαρέβα και τα διδάγματα για τα παιδιά του
Τα όσα είπε επί προσωπικού για την οικογένεια και τα χόμπι του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες το βράδυ, στο Open.

«Επί προσωπικού» ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ, στην εκπομπή OpenMind και την Έλλη Στάη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με πολλές λεπτομέρειες αρχής γενομένης από το γεγονός ότι σε μια αντίστοιχη συνέντευξη των δύο, πριν από 16 χρόνια, ο ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

«Όταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου, σας είχα πει και τότε, ότι θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη. Και όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για μένα είναι μία επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μία θέση πλεονεκτική. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο», είπε, 16 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη τηλεοπτική συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να αναφερθεί και στα «σκαμπανεβάσματα» που πέρασε στον γάμο του, αν και μίλησε με πολύ μεγάλη αγάπη για την οικογένειά του, τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα παιδιά του, Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη. «Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη διάστασή του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για χρόνια. «Ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορούσαμε και οι δύο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας. Ευτυχώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μια νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία», είπε, για τη σημερινή κατάσταση.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο η κ. Στάη έδειξε ένα βίντεο όπου η η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μιλά στην ίδια εκπομπή που ο κ. Μητσοτάκης ήταν προσκεκλημένος πριν 16 χρόνια, με τον πρόεδρο της ΝΔ να συγκινείται, βλέποντας τα παιδιά του πολύ μικρά. Εξομολογείται, δε, ότι δεν θα προλάβει να πάει στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης του, Σοφίας, καθώς είναι στις 23 Μαΐου, τρεις μέρες πριν τις ευρωεκλογές, αν και προσθέτει ότι θα πάει η σύζυγός του.

«Αυτό το οποίο μένει τελικά είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Και εμείς μπορέσαμε, μετά από πολλά χρόνια δυσκολίας και ξεχωριστής ζωής, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας και να βρεθούμε μαζί. Και πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν στην αρχή», προσθέτει ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ για τη σύζυγό του.

Αποκαλύπτει, δε, και ποιο είναι το μήνυμα που δίνει στα παιδιά του, αφού αναφέρει ότι πιστεύει πολύ στην οικογένεια. «Αυτό που θέλω να περνάω ως μήνυμα στα παιδιά μου είναι ότι, να ξέρουν ότι γεννήθηκαν με πλεονεκτήματα -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό- με προνόμια ενδεχομένως,αλλά να μην τα θεωρούν ποτέ δεδομένα. Και αυτοί που έχουν τα προνόμια, έχουν μια μεγαλύτερη υποχρέωση να επιστρέφουν κάτι πίσω στο κοινωνικό σύνολο», τονίζει. Προσθέτει, δε, ακόμα ότι θέλει να μάθει στα παιδιά του πώς να διαχειρίζονται τα απρόοπτα, να επιμένουν, δηλαδή, να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να γίνονται καλύτερα.

Σε πιο χαλαρό ύφος, αναφέρει ότι πρόσφατα πήγε να ακούσει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου στη Θεσσαλονίκη και τονίζει ότι του αρέσει ο αθλητισμός και το διάβασμα. Αποκαλύπτει ότι του αρέσει το ορειβατικό σκι, καθώς, άλλωστε, είναι γνωστή και η αγάπη του για το βουνό και την πεζοπορία σε ορεινούς όγκους. «Άρα, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ το βουνό -δεν το έχω κρύψει ποτέ- και μ’ αρέσει πάρα πολύ και ξεκλέβω ελεύθερο χρόνο, τον λίγο που έχω, είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα, για να πηγαίνω στο βουνό. Αυτό με βοηθάει κιόλας να σκέφτομαι πώς μπορώ αυτόν τον μεγάλο πλούτο, τον οποίο έχουμε να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος των ανθρώπων που ζουν στα βουνά ή που θέλουν να ζήσουν στα βουνά», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider