Γεωργιάδης: Καμία όχληση στους πολίτες από τράπεζες και εισπρακτικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Καμία όχληση στους πολίτες από τράπεζες και εισπρακτικές
Τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες συμφώνησαν με την κυβέρνηση να υπάρξει τρίμηνη αναστολή στην πληρωμή υποχρεώσεων.

Δεν θα υπάρξουν πλέον συνεχείς οχλήσεις προς τους δανειολήπτες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι αν οι καταγγελίες συνεχισθούν, τότε η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες δεν θα ισχύσει.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπήρξε συνεννόηση με τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες και συμφωνήθηκε να υπάρξει τρίμηνη αναστολή στην πληρωμή υποχρεώσεων.

Τρίμηνη αναστολή υποχρεώσεων

Οι δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορονοϊό δικαιούνται τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεων τους, ενώ μπορούν να ζητήσουν εξατομικευμένες λύσεις για τη ρύθμιση των χρεών τους. Για να διαφυλαχτεί η κουλτούρα πληρωμών όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση θα συνεχίσουν να πληρώνουν τη δόση, δήλωσε ο υπουργός.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο υπουργός ανέφερε πως το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜ Επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider