«Κόβουν» τα τηλέφωνα οι εισπρακτικές λόγω κορονοϊού

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόβουν» τα τηλέφωνα οι εισπρακτικές λόγω κορονοϊού
Τη γραμμή αυτή επέβαλε στις τράπεζες και τα funds η κυβέρνηση στον απόηχο της απόφασης για παύση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Σιγή ασυρμάτου» θα εφαρμοστεί έως τα μέσα Ιουνίου από τις εισπρακτικές εταιρείες για τους δανειολήπτες που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

Τη γραμμή αυτή επέβαλε στις τράπεζες και τα funds η κυβέρνηση στον απόηχο της απόφασης για παύση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων που έχει οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.

«Δεν θα ήταν δυνατό μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση οι εισπρακτικές να παίρνουν τηλέφωνο τους οφειλέτες για τη δόση, είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας και εναρμόνισης με τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας», αναφέρει στο insider.gr πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Με ταυτόχρονες ανακοινώσεις τους το απόγευμα της Πέμπτης, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις δεσμεύτηκαν να δώσουν περίοδο χάριτος τριών μηνών σε όσους δανειολήπτες περιλαμβάνονται στα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης για τους μισθωτούς που πλήττονται από τον κορονοϊό με τη χορήγηση επιδόματος 800 ευρώ.

«Το μέτρο έχει συγκεκριμένη διάρκεια», αναφέρουν πηγές του κλάδου, τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της πρωτόγνωρης κρίσης, τα περιθώριά τους είναι πολύ περιορισμένα. Οι εξελίξεις, βέβαια, δείχνουν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται ξεπερνούν τον κλάδο και υπαγορεύονται πλέον κεντρικά από την Πολιτεία στο πλαίσιο της αρωγής των πληγέντων –μιας μερίδας τουλάχιστον.

Πηγές της αγοράς, πάντως, εκτιμούν ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα μόνο από όσα θα ακολουθήσουν, αναλόγως βέβαια και της εξέλιξης της κρίσης που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider