Πτώση τζίρου που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%, αναμένεται να σημειωθεί στον κλάδο των πολυτελών προϊόντων, το β' τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μίας νέας έκθεσης από τη Bain & Company.

Σύμφωνα με το CNBC, η νέα έκθεση της εταιρείας οικονομικών συμβούλων «προβλέπει» πως οι πωλήσεις προσωπικών αγαθών πολυτελείας, θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα το β' τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού Covid-19. 

Η ζήτηση για πολυτελή αγαθά όπως ρολόγια, κοσμήματα, τσάντες, ρούχα και προϊόντα ομορφιάς αναμένεται να «βυθιστεί» πάνω από το 50%, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς οι καταναλωτές παγκοσμίως βρίσκονται αντιμέτωποι με κλειστές επιχειρήσεις, καραντίνα και απολύσεις. 

Θα «χαθούν» πάνω από 81 δισ. ευρώ το 2020

Παρότι πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αρχίζουν σταδιακά να περνούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, η συμβουλευτική εταιρεία εκτιμά πως θα χρειαστεί ένας ολόκληρος χρόνος για να επανέλθει ο κλάδος στους «φυσιολογικούς» του ρυθμούς.

Μάλιστα, εκτιμάται πως τα έσοδα του κλάδου για το 2020 θα ανέλθουν σε 180 - 220 δισ. ευρώ, δηλαδή περισσότερα από 81 δισ. ευρώ θα «χαθούν» σε σχέση με έσοδα που κατέγραψε ο κλάδος πολυτελών προϊόντων το 2019 (281 δισ. ευρώ).

Η ανάκαμψη του τομέα αναμένεται από το 2022 - 2023, με δεδομένο ότι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην οικονομία.