Πάνω από 85 εκατ. ευρώ έφερε στα ταμεία ο φόρος διαμονής

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 85 εκατ. ευρώ έφερε στα ταμεία ο φόρος διαμονής
Υπερκαλύφθηκε ήδη ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος από το φόρο διαμονής.

Αισθητή υπέρβαση έναντι των στόχων καταγράφουν τα έσοδα από το φόρο διαμονής σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 5ο ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος που είχε τεθεί για το 2018 από το φόρο διαμονής που καταβάλλεται από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν 74 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 ο στόχος έχει υπερκαλυφθεί, με τα έσοδα από την εν λόγω πηγή να διαμορφώνονται στα 85,4 εκατ. ευρώ.

Εάν συνεχιστεί αυτή η δυναμική οι εισπράξεις από το φόρο διαμονής θα αγγίξουν τα 120 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναφέρθηκε στον ρόλο της ΑΑΔΕ ως επιχειρησιακού βραχίονα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, ο οποίος εφαρμόζει την φορολογική πολιτική της. Επισήμανε δε ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί δεν πρέπει να «χρεώνονται» στην τρόικα, καθώς είναι ελληνικές αποφάσεις.

Κλείνοντας την συζήτηση, σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ στις άμεσες προτεραιότητές της δίνει έμφαση στην διεθνή της εξωστρέφεια με την συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια, αλλά και την πρόκληση από μέρους της διεθνών συζητήσεων όπως για την οικονομία του διαμοιρασμού, ενώ επισήμανε την έμφαση που δίνει η αρχή στην ανάπτυξη της πληροφορικής. Όσον αφορά στην ηλεκτρονική τιμολόγηση σημείωσε ότι το θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων έχει προχωρήσει και πριν μία εβδομάδα κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, ενώ υπάρχει και συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider