«Μαχαίρι» σε επικουρικές και πολλαπλές συντάξεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαχαίρι» σε επικουρικές και πολλαπλές συντάξεις

Περιμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό που συνεπάγονται εγκατάλειψη των «κόκκινων» γραμμών της κυβέρνησης είναι διατεθειμένο πλέον να κάνει το υπουργείο Εργασίας. Η υπαναχώρηση αυτή οδηγεί σε σύγκληση με τους θεσμούς, οι οποίοι εξ αρχής ζητούσαν μειώσεις στις υφιστάμενες συντάξεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος την Πέμπτη μετείχε σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, αν και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το ασφαλιστικό, ωστόσο αυτή πιθανότατα θα επιτευχθεί εφόσον προωθηθούν ορισμένες παραμετρικές αλλαγές στο σχέδιο που αφορούν στις επικουρικές και στη μείωση του ανώτατου πλαφόν στην κύρια σύνταξη και στις πολλαπλές συντάξεις.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και σε μείωση του ανώτατου πλαφόν συντάξεων το οποίο διαμορφώνεται σήμερα σε 2.700 ευρώ για κύρια σύνταξη και σε 3.000 ευρώ για πολλαπλές συντάξεις.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider