Κρίσιμο ραντεβού Κατρούγκαλου - δανειστών την Πέμπτη

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κρίσιμο ραντεβού Κατρούγκαλου - δανειστών την Πέμπτη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ την Τρίτη το βράδυ θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Οι δύο πολιτικοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων.

Όσο για την πρώτη συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους δανειστές μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, θα επιδιωχθεί να διερευνηθούν τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης στο κυβερνητικό σχέδιο, ενώ θα τεθούν και τα επιχειρήματα των δύο πλευρών αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης των κύριων συντάξεων.

Η συνάντηση γίνεται με ανοικτό το εσωτερικό «μέτωπο» της Κυβέρνησης με τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στο ασφαλιστικό, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί μηχανικοί που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αρνούμενοι να δεχτούν την συμβιβαστική λύση που τους πρότεινε ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες κλιμακώνουν και εκείνοι τις κινητοποιήσεις, ενώ αποκλείουν προς το παρόν το ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ellinikon Sports Park: «Ανοίγει» στις 20 Ιουλίου, πώς θα είναι οι εγκαταστάσεις - Κέρδισε το «στοίχημα» η Lamda

Η κόντρα για την ακρίβεια - Oι πόντοι στη ΝΔ λόγω των συντάξεων χηρείας - H επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο… Εδεσσαϊκός

2001 - 2026: Διπλάσιος μισθός, μισό καλάθι…

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider