Στο Αναπτυξιακό ΠΔΕ η κατασκευή έργων αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πάτημα Βριλησσίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο Αναπτυξιακό ΠΔΕ η κατασκευή έργων αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πάτημα Βριλησσίων
Το έργο αφορά στην κατασκευή τεσσάρων κύριων συλλεκτήρων και δικτύου δευτερευόντων αγωγών, με συνολικό μήκος 5.205 μέτρα, καθώς και στην κατασκευή κλειστών δεξαμενών ανάσχεσης.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Α.Π.Δ.Ε.) εντάσσεται η χρηματοδότηση της Πράξης «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων με συνδυασμένα συστήματα δικτύων και διατάξεων ανάσχεσης στην περιοχή Πάτημα Βριλησσίων», με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Το έργο, συνολικού κόστους 7.307.253 ευρώ, εκ των οποίων η συνολική δημόσια δαπάνη του ΑΠΔΕ ανέρχεται στα 4.015.015 ευρώ, αφορά στην κατασκευή τεσσάρων κύριων συλλεκτήρων και δικτύου δευτερευόντων αγωγών, με συνολικό μήκος 5.205 μέτρα, καθώς και στην κατασκευή κλειστών δεξαμενών ανάσχεσης.

Το συνδυασμένο σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας, καταλήγει στον κεντρικό συλλεκτήρα της Αττικής Οδού, απ’ όπου τα όμβρια ύδατα οδηγούνται τελικώς στο ρέμα της Ραφήνας.

Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Αττικής, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της οποίας είχε ενταχθεί το έργο με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Οι τράπεζες προετοιμάστηκαν και αναμένουν τη ρύθμιση

Γιατί θα τρώμε όλο και περισσότερα έντομα - Αλματώδης η ανάπτυξη της αγοράς μέχρι το 2030

Ποδόσφαιρο: Ξεπέρασαν τα 5 δισ. δολ. οι μεταγραφές στην Ευρώπη - Που βρίσκουν τα χρήματα οι ομάδες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider