ΗΠΑ: Στα 122,7 δισ. το εμπορικό έλλειμμα τον Φεβρουάριο - Πτώση 6,1%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στα 122,7 δισ. το εμπορικό έλλειμμα τον Φεβρουάριο - Πτώση 6,1%
Το εμπορικό έλλειμμα σημείωσε πτώση 6,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στα 122,7 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 123,5 δισ. δολάρια.

Συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο, καθώς οι ισχυρότερες εξαγωγές κατάφεραν να περιορίσουν την ανασφάλεια των εταιρειών να βιαστούν να εξασφαλίσουν αγαθά και υλικά λόγω των σαρωτικών δασμών που επέβαλε χθες η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα σημείωσε πτώση 6,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στα 122,7 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 123,5 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,9% σε μια ευρεία πρόοδο, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν κοντά σε ρεκόρ. Τα στοιχεία δεν είναι προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό.

Οι εισαγωγές εμπορευμάτων μειώθηκαν ελαφρώς λόγω της υποχώρησης των βιομηχανικών υλικών, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο προηγούμενο ρεκόρ -είχαν σημειώσει αύξηση 10% τον Ιανουάριο-, ενώ άλλες κατηγορίες, όπως ο επιχειρηματικός εξοπλισμός, τα καταναλωτικά αγαθά και τα μηχανοκίνητα οχήματα, σημείωσαν άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΝΦΙΑ: Άνοιξε το Ε9 για διορθώσεις έως 31 Ιουλίου

Fuel pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Επιδότηση λιπασμάτων 15%: Ποιοι την δικαιούνται, πώς γίνεται η αίτηση και τι σημαίνει για το κόστος παραγωγής

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider