Χατζηδάκης: Πάνω από 2 δισ. ευρώ τα επιπλέον έσοδα από φόρους το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Πάνω από 2 δισ. ευρώ τα επιπλέον έσοδα από φόρους το 2024
Η μείωση της φοροδιαφυγής μάς επιτρέπει να μειώνουμε φόρους και να στηρίζουμε την κοινωνία, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

«Η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και η μεγάλη αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια έχουν κοινωνικό χρώμα! Ιδιαίτερα τη σύνδεση 400.000 και πλέον POS με τις ταμειακές μηχανές πολλοί την αμφισβητούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Κι όμως, έγινε πράξη το 2024», αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης της ΑΑΔΕ για τις εισπράξεις ΦΠΑ.

«Χάρη σε αυτές τις θετικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, μπορούμε να μειώνουμε φόρους και να προβαίνουμε και σε διάφορες άλλες κινήσεις, με θετικό πρόσημο για την κοινωνία, καλύπτοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες. Είναι και κάτι το οποίο θα γίνει και φέτος, με άξονα τη ΔΕΘ. Μέσα στα πλαίσια πάντοτε, φυσικά, των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων και των αντοχών του προϋπολογισμού και της οικονομίας.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής αποτυπώνεται στη μελέτη της ΑΑΔΕ που παρουσιάστηκε σήμερα. Αποτυπώνεται την ίδια στιγμή και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2024. Εκεί καταγράφονται επιπλέον έσοδα 2 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 760 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΦΠΑ και άλλα 700 εκατ. ευρώ από την ανάπτυξη της οικονομίας. Και τα σχετιζόμενα με το ΦΠΑ, έχουν να κάνουν με τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Κι όμως, το είπαμε και το κάναμε!

Είμαι πολύ ικανοποιημένος ότι και εγώ από την πλευρά μου ως Υπουργός Οικονομικών συμμετείχα σε αυτήν την πολύ θετική, για την κοινωνία, προσπάθεια, με χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αλλά και με ένα χρώμα αισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας και της χώρας!», σημειώνει ακόμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Παιδικοί Σταθμοί: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα vouchers της ΕΕΤΑΑ

Δημογραφικό: Υπό εξαφάνιση οι 20άρηδες και οι 30άρηδες στην Ελλάδα - Πόσο συρρικνώθηκε ο πληθυσμός την τελευταία εικοσαετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider