ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Από 107,54 έως 148,89 ευρώ θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Από 107,54 έως 148,89 ευρώ θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 4,3% έως 5,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2023.

Από 107,54 έως 148,89 ευρώ κυμαίνεται το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού (6 - 8 ατόμων) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινστιτούτου, για την μέτρηση καταγράφηκαν, με επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με key-informers της αγοράς, οι τιμές τόσο από αλυσίδες Supermarkets όσο και από ειδικευμένα καταστήματα λιανικής (πχ ζαχαροπλαστεία/ κρεοπωλεία κτλ), καθώς και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 4,3% έως 5,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2023. Το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς προϊόντων διαφορετικής ποιότητας, σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων.

Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων που εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες είναι ενδεικτικές και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη γενική κατανομή τιμών και την εικόνα της αγοράς.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων, με τις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του ΙΝΕΜΥ για την εκτίμηση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια προϊόντα που εντάσσονται στο «εορταστικό καλάθι». Αντίθετα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες καταγράφονται, όπως κάθε χρόνο, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή στο «εορταστικό καλάθι».

Μετά την εορταστική περίοδο το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πρόκειται να διενεργήσει πανελλαδική έρευνα σχετικά με την εξέλιξη των πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η εφορία «αλλάζει πίστα»: Νέο μοντέλο λειτουργίας με «myPoint» και ψηφιακές υπηρεσίες

Ανησυχία για τη σύνταξη - Το στοίχημα της ακρίβειας - Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο

Σινιάλο Μητσοτάκη στους εργαζόμενους - Nέες «τσιπρικές» αυταπάτες - Aριστερό φλας του Δούκα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider