ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Μάιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ειδικότερα, σύμφωνα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση 3,6% στις αφίξεις και 4,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών.

Σε 3.754.414 ανήλθαν τον Μάιο εφέτος οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε 15.012.287, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) της χώρας, σημειώνοντας αύξηση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, κατά 3,4% στις αφίξεις και 4,6% στις διανυκτερεύσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση 3,6% στις αφίξεις και 4,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,5% και 3,7%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,4% και 89,7%, αντίστοιχα. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση για τον Μάιο ανήλθε σε 4 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Στο σκάνερ χιλιάδες συμβόλαια του 2025 για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βιομηχανία

Πώς μπορείτε να βγείτε νωρίτερα στη σύνταξη - Οι 3 κινήσεις που πρέπει να γίνουν εγκαίρως

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider