Αργυρού: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι τα υγιή δημόσια οικονομικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργυρού: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι τα υγιή δημόσια οικονομικά
Η επόμενη φάση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΘΟ.

Στη συζήτηση με θέμα «Greece’s Economic Horizon: A Midterm Assessment», συμμετείχε ο κ. Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Αργυρού επεσήμανε ότι «Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. είναι καλύτεροι, καθώς προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι τα υγιή δημόσια οικονομικά» και ότι «δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη αποτελούν συμπληρωματικούς στόχους».

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη για τη χώρα μας την ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «σημείωσε πολύ καλές οικονομικές επιδόσεις με προοπτικές για ακόμη καλύτερη πορεία, καθώς έχει υψηλότερη ανάπτυξη συγκριτικά με άλλες χώρες της Ε.Ε».

Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία όπως η αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της υψηλής τεχνολογίας, με τις αγορές να επιβεβαιώνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο κ. Αργυρού τόνισε ότι η επόμενη φάση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, ενώ σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετραλιάς: Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα

Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

Ecofin: Άρχισε η «κουβέντα» για Ταμείο Ανάκαμψης Νο2 – Αναζητούν ευελιξία στην ΕΕ για μείωση γραφειοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider