Οι ΗΠΑ είναι το κορυφαίο μέρος για εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ είναι το κορυφαίο μέρος για εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους
Υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια Αμερικανοί με ρευστά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι ΗΠΑ έχουν αφήσει πολύ πίσω την Κίνα ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια Αμερικανοί με ρευστά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αυξημένα κατά 62% την τελευταία δεκαετία και πολύ πάνω από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης 38% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με την Έκθεση για τον Πλούτο των ΗΠΑ το 2024 που καταρτίζουν οι Henley & Partners και New World Wealth.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 35%, σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον αντίστοιχο πληθυσμό της Κίνας. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν πλέον το 37% των εκατομμυριούχων του κόσμου, από 35% το 2018.

Η απόκλιση αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα ανώτερα «σκαλοπάτια». Οι ΗΠΑ φιλοξενούν 9.850 πολυεκατομμυριούχους -που έχουν αξία 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο- σε σύγκριση με τους 2.352 της Κίνας. Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν περίπου 788 δισεκατομμυριούχους έναντι 305 της Κίνας.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον κόσμο στη δημιουργία και συσσώρευση ιδιωτικού πλούτου», σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Dominic Volek επικεφαλής της μονάδας ιδιωτών πελατών της Henley, σημειώνει ότι τα αυστηρά lockdown Covid στην Κίνα σε συνδυασμό με τις αυξήσεις της κρατικής παρέμβασης στον ιδιωτικό τομέα έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη της δημιουργίας πλούτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 7 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που θα σας εντυπωσιάσουν το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider