Bullish για το μέλλον της κινεζικής οικονομίας η HSBC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bullish για το μέλλον της κινεζικής οικονομίας η HSBC
Ο οικονομικός διευθυντής της HSBC, Georges Elhedery, χαρακτήρισε πολύ θετική την κινεζική οικονομία, για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της, παρά τις τρέχουσες αντιξοότητες.

«Ταύρος» για την πολύ θετική πορεία της κινεζικής οικονομίας, τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της, παρά τις τρέχουσες αντιξοότητες, εμφανίστηκε ο οικονομικός διευθυντής της HSBC, Georges Elhedery, χαρακτήρισε πολύ θετική

Σε δήλωσή του στο CNBC, ο Elhedery είναι πεπεισμένος «ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα ξεπεράσει τις βραχυπρόθεσμες δυσκολίες». «Βλέπουμε μια σημαντική οικονομική μετάβαση, που μας δίνει σημαντικούς λόγους να είμαστε ιδιαίτερα θετικοί, σε σχέση με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές» έσπευσε να συμπληρώσει.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η οικονομική ωριμότητα της Κίνας «έχει φθάσει στο στάδιο άλλων ώριμων οικονομιών, όντας πλέον σε θέση να κάνει κι αυτή το επόμενο βήμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ωριμότητα αυτή βασίζεται κυρίως στους καταναλωτές, στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, στα προϊόντα υψηλής αξίας, στα ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες, όπως αποδεικνύεται από την έμφαση του Πεκίνου να επενδύει σε αυτούς τους τομείς.

«Οι πιο άμεσες οικονομικές προκλήσεις μπορεί να διαρκέσουν από μερικά τρίμηνα έως μερικά χρόνια, αλλά η Κίνα θα είναι σε καλύτερη θέση μακροπρόθεσμα», υπογράμμισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι περισσότερες από τις προκλήσεις που σχετίζονται με την προβληματική κινεζική αγορά ακινήτων είναι «πίσω μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Ψήφος εμπιστοσύνης από την JPMorgan Chase στην κινεζική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων

Κίνα: Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ αντίκειται στις αρχές του ανταγωνισμού

Κίνα: Η κεντρική τράπεζα θα προωθήσει το ποιοτικό άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider