Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τι αλλάζει από φέτος με την αύξηση στα 2.500 ευρώ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τι αλλάζει από φέτος με την αύξηση στα 2.500 ευρώ
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που όπως φαίνεται θα ενισχυθεί για όσους σπουδάζουν σε πανεπιστήμια κυρίως της Περιφέρειας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που θα δοθεί κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, και το οποίο όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα είναι φέτος αυξημένο κατά 500 ευρώ.

Το στεγαστικό επίδομα δίνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1, η αύξηση των 500 ευρώ θα δοθεί σε όσους φοιτούν σε περιφερειακά πανεπιστήμια εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα, θα ορίζονται πλέον τρία διαφορετικά ποσά επιδόματος για τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων φοιτητών.

Ειδικότερα, το φοιτητικό επίδομα αναμένεται να διαμορφώνεται ως εξής:

- 2.500 ευρώ (από 2.000 ευρώ) για «επίδομα συγκατοίκησης» για όσους νοικιάζουν σπίτι μαζί με τουλάχιστον ένα συγκάτοικο εφόσον φοιτούν σε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας, μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

- 2.000 ευρώ (από 1.500 σήμερα) ως επίδομα στέγασης χωρίς συγκατοίκηση, για φοίτηση σε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας, εκτός μονίμου κατοικίας τους.

- 2.000 ευρώ «επίδομα συγκατοίκησης» για όσους νοικιάζουν από κοινού και συστεγάζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά προέρχονται από άλλες πόλεις ή περιοχές.

- 1.500 ευρώ «φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για όσους σπουδάζουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και ενοικιάζουν μόνοι τους σπίτι, προερχόμενοι από άλλες πόλεις ή Περιφέρειες.

Το αυξημένο οικονομικό κίνητρο για όσους φοιτήσουν σε περιφερειακά πανεπιστήμια αποτιμάται σε περίπου 17 εκατ. ευρώ με στόχο κατά βάση να ενισχύσει φοιτητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που αποφασίσουν να σπουδάσουν κατά την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο σε δημόσια ΑΕΙ της Περιφέρειας.

Και φέτος οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, ενώ αρμόδιες τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θα είναι οι σχολές και τα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ (PPF): Πώς προχωρά το mega πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» - Σε εξέλιξη projects 600 εκατ. ευρώ

Έρχονται αλλαγές σε φορο-δηλώσεις, ελέγχους και φορολογική ενημερότητα - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Έφτασε η ώρα για την Πειραιώς - Οι CEO ετοιμάζουν βαλίτσες - Βλέπουν αυξήσεις τιμολογίων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider