Air France - KLM: Ζημιές 56 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ρεκόρ εσόδων το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Air France - KLM: Ζημιές 56 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ρεκόρ εσόδων το 2023
Ζημιές ανακοίνωσε η Air France - KLM για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, πληγείσα από τα αυξημένα κόστη και διαταραχές που συνεχίζει να προκαλεί η διαμάχη στη Μέση Ανατολή, με τη μετοχή της να κατρακυλά 6,7% στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Ζημιές ανακοίνωσε η Air France - KLM για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, πληγείσα από τα αυξημένα κόστη και διαταραχές που συνεχίζει να προκαλεί η διαμάχη στη Μέση Ανατολή, με τη μετοχή της να κατρακυλά 6,7% στις συναλλαγές της Πέμπτης. Ωστόσο, η γαλλο-ολλανδική αεροπορική σημείωσε έσοδα ρεκόρ για ολόκληρο το έτος αυξημένα κατά 14% στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και λειτουργικά κέρδη 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, από 1,19 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Για το τέταρτο τρίμηνο οι λειτουργικές ζημιές έφτασαν τα 56 εκατ. ευρώ, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές που περίμεναν αντιθέτως κέρδη 88 εκατ. ευρώ. Αιτία για τις απώλειες ήταν η αύξηση κατά 3,5% των λειτουργικών εξόδων των μονάδων της, με τις χαμηλές τιμές των καυσίμων να μην φαίνονται ικανές να εξισορροπήσουν τη «διελκυστίνδα», αντισταθμίζοντας το... ισοζύγιο.

Η εταιρεία τον Οκτώβρη είχε δηλώσει ότι δεν ανέμενε σημαντικές επιπτώσεις από τις διακοπές των πτήσεων που οφείλονται στο Μεσανατολικό, ενώ είχε προειδοποιήσει για πτώση της ζήτησης σε ορισμένους προορισμούς εντός της εμβέλειάς της γύρω από το Ισραήλ. Οι πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ είχαν διακοπεί μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, αλλά έκτοτε ξεκίνησαν ξανά με τρία ταξίδια την εβδομάδα. Κατά την περίοδο αυτή, ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κόστη που έφτασαν τα 70 εκατ. ευρώ.

Από τα δεδομένα μέχρι στιγμής, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές αναμένουν υψηλή ζήτηση για τις υπηρεσίες τους κατά το τρέχον έτος, οι περιορισμοί στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα κόστη και καθυστερήσεις, ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν επίσης διαταράξει τα σχέδια και τον προγραμματισμό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποδαρικό με απολύσεις έκανε το 2024 - «Εξαφανίστηκαν» 226.998 θέσεις εργασίας τον «μαύρο» Ιανουάριο

Ψηφιακή Τράπεζα της χρονιάς η Alpha Bank

ΗΠΑ: Καλά νέα από τον πληθωρισμό - Αποκλιμάκωση στο 2,8% για τον «αγαπημένο δείκτη» της Fed (PCE) τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider