Ρωσία: Φωτιά σε σταθμό αερίου της Novatec στη Βαλτική – Πού αποδίδεται η έκρηξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Φωτιά σε σταθμό αερίου της Novatec στη Βαλτική – Πού αποδίδεται η έκρηξη
Ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι ήταν επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Έκρηξη σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου σημειώθηκε στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προκλήθηκαν από ουκρανικό drone, που πετούσε στην περιοχή.

Μάλιστα, ερασιτεχνικά βίντεο έχουν καταγράψει μία από τις εκρήξεις και στη συνέχεια τις φλόγες στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου του ρωσικού κολοσσού ενέργειας Novatec. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στο φινλανδικό Κόλπο και στα σύνορα με την Εσθονία.

Ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι ήταν επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι είδαν τουλάχιστον δύο ουκρανικά drone να πετούν στο σημείο ακριβώς πριν από τις εκρήξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει μεγάλο μέρος των εργασιών της στον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό, από όπου μεταφέρεται LNG προς το εξωτερικό. Η Ουκρανία πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις με πυραύλους και drone και όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, το Κίεβο θα αυξήσει τις χτυπήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider