ECOFIN: Επισημοποιήθηκε η έκτακτη σύνοδος στις 20 Δεκεμβρίου - Θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ECOFIN: Επισημοποιήθηκε η έκτακτη σύνοδος στις 20 Δεκεμβρίου - Θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης
Κρίσιμο «ραντεβού» για την διαδικασία συμφωνίας για το νέο πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων, μετά και από το διήμερο διαπραγματεύσεων στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Επισημοποιήθηκε η έκτακτη Σύνοδος του ECOFIN στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, και αποτελεί κρίσιμο «ραντεβού» για την διαδικασία συμφωνίας για το νέο πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων, μετά και από το διήμερο διαπραγματεύσεων στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, σε Eurogroup και ECOFIN, αντίστοιχα.

Την ημερομηνία της έκτακτης συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ είχε προαναγγείλει πρόσφατα σε συνέντευξη του και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως σημείωνε τότε ο υπουργός, μεταξύ των κρατών-μελών έχει επιτευχθεί συμφωνία σε ποσοστό 95%. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα, από κοινού με άλλες χώρες, προκρίνει την ευελιξία των δημοσιονομικών κανόνων. «Δεν θέλουμε οι δημοσιονομικοί κανόνες να υπονομεύουν την ανάπτυξη», ξεκαθάρισε, ενώ σημείωσε ότι μαζί με άλλες χώρες «θα πετύχουμε αρκετά», όπως να μην προσμετρώνται οι αμυντικές δαπάνες στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός ΕΕ: Νέο ραντεβού τον Ιανουάριο - Πού συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Προϋπολογισμός 2024: Ποιοι είναι οι κρίσιμοι μήνες για τα έσοδα – Οι φόροι που θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία

Πρόωρη αποπληρωμή 2πλής δόσης «ακριβών» δανείων 5,29 δισ. ευρώ - Ηχηρό σήμα στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider