Barclays: Τον Απρίλιο η πρώτη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Τον Απρίλιο η πρώτη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ
Τον Απρίλιο της νέας χρονιάς θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην πρώτη της μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ θα ακολουθήσουν διαδοχικές μειώσεις μετά από κάθε συνεδρίαση της μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, αναφέρουν αναλυτές της Barclays. 

Τον Απρίλιο της νέας χρονιάς θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην πρώτη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ θα ακολουθήσουν διαδοχικές μειώσεις σε κάθε συνεδρίαση της μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, αναφέρουν αναλυτές της Barclays.

Η προηγούμενη εκτίμηση της Barclays δεν έβλεπε την ΕΚΤ να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση πριν τον Ιούλιο του 2024.

Όπως αναμενόταν, η ΕΚΤ την Πέμπτη άφησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, αλλά δεν άφησε κανέναν υπαινιγμό για πιθανή μείωση των επιτοκίων.

Η Barclays αναφέρει πως ο κύκλος περικοπής που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα φτάσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, θα φέρει το επιτόκιο στα επίπεδα του 2,25%, από το ιστορικό υψηλό του 4% που βρίσκεται σήμερα.

«Καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και το κενό στην παραγωγή γίνεται μεγαλύτερο, η νομισματική πολιτική γίνεται περισσότερο περιοριστική», δήλωσε ο Mariano Cena, αναλυτής της Barclays. «Γι' αυτό το λόγο, πιστεύουμε πως δεν θα ήταν δύσκολο να βρεθεί η συναινετική γραμμή ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ για να προχωρήσουν νωρίτερα μείωση των επιτοκίων» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Γεράκι» η Λαγκάρντ: «Ξεκόβει» τις μειώσεις επιτοκίων - To PEPP εξυπηρέτησε τον σκοπό του

Μιούλερ (ΕΚΤ): Πρόωρα τα στοιχήματα των αγορών για περικοπή των επιτοκίων στο Ά εξάμηνο του 2024

ΕΚΤ: 2η «παύση» στις αυξήσεις επιτοκίων - Συναγερμός για πληθωρισμό και ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider