Β. Σπανάκης για Rebrain Greece: Προσελκύουμε επιστήμονες και ταλέντα για κάλυψη αναγκών στην αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Β. Σπανάκης για Rebrain Greece: Προσελκύουμε επιστήμονες και ταλέντα για κάλυψη αναγκών στην αγορά εργασίας
«Για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, η ανεργία στην Ελλάδα πέφτει κάτω από το 10%» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3.

«Για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, η ανεργία στην Ελλάδα πέφτει κάτω από το 10%» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανάκης σημείωσε: «Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η ανεργία έπεσε στο 9,6%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η ανεργία έχει πέσει πάνω από 7,3%. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί άμα δει κανείς και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2024, που είναι στο 10,6%, θα δει ότι είμαστε σε καλύτερα επίπεδα από αυτά που περιμέναμε. Σημαίνει ότι η αγορά εργασίας εξελίσσεται και έχουμε θετικά νέα και πρέπει να το δούμε ως ένα αποτέλεσμα συνολικής οικονομικής πολιτικής».

Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε, ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περιθώρια. Γι' αυτό και η πολιτική μας προσπαθεί να συνταιριάξει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και, από την πλευρά της ΔΥΠΑ, προσπαθούμε με μαθητεία να καλύψουμε κενά στην αγορά εργασίας».

Σχετικά με τις αποδοχές των εργαζομένων, ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι οι δύο βασικοί κυβερνητικοί στόχοι, είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας στα 1.500 ευρώ, με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ και ο δεύτερος στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία στο 8% στο τέλος της τετραετίας. Όπως είπε, σε σχέση με το 2019, ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί πάνω από το 14%.

Παράλληλα, «με την πλατφόρμα Rebrain Greece μπορούμε να προσελκύσουμε επιστήμονες και ταλέντα, προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες στην αγορά εργασίας» μιλώντας στην εκπομπή «ERTNews Update».

Όπως είπε, σήμερα, τόσο σε εθνικό, όσο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Εξηγώντας περαιτέρω τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική πρακτική συνέργειας με τον ιδιωτικό τομέα. «Η πλατφόρμα αυτή έρχεται να συνταιριάξει την προσφορά με τη ζήτηση και οι ειδικότητες με τον καιρό θα αυξάνονται. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, για να παρέχει και άλλες υπηρεσίες, όπως η διαδικασία μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων από άλλες χώρες ή η διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο εξωτερικό. Όλα αυτά είναι στοιχεία και δεδομένα που θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά στη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο κ. Σπανάκης σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί με την αναβάθμιση της πλατφόρμας και θα υλοποιηθεί στην πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Μονοψήφιο το ποσοστό της ανεργίας - Καλύτερο και από τις προβλέψεις

Κ. Πιερρακάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και στην εκπαίδευση

Μητσοτάκης για Βασίλη Βασιλικό: Προσωπικότητα με ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider