Απόδοση 3,76% στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου - Αντλήθηκαν 200 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Απόδοση 3,76% στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου - Αντλήθηκαν 200 εκατ. ευρώ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Tο δημόσιο άντλησε 200 εκατ. ευρώ από το 10ετές ομόλογο. Στα 933 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές.

Υποχώρησε η απόδοση στη σημερινή επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, με το Δημόσιο να αντλεί 200 εκατ. ευρώ ενώ οι προσφορές φλέρταραν με το 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η απόδοση υποχώρησε στο 3,76%, από 4,34% στη δημοπρασία που έγινε στις 18 Οκτωβρίου, με τις συνολικές προσφορές να φτάνουν τα 933 εκατ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει ο ΟΔΔΗΧ σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα διενεργήθηκε επανέκδοση μέσω δημοπρασίας Ελληνικών τίτλων 4,25%, λήξεως 15 Ιουνίου 2033, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers).

Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Σκοπός της επανέκδοσης ήταν η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το κλάδεμα των λεφτόδεντρων - Ένας Μητσοτάκης στην εκδήλωση Τσίπρα - Ο «ωραίος από κοντά» Ανδρουλάκης

Πωλήθηκε η Pizza Hut έναντι 2,7 δισ. δολαρίων

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών NBA, Νιου Γιορκ Νικς

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider