ΥΠΕΘΟ: Στα 85 εκατ. ευρώ το όφελος του Δημοσίου από τα warrants της Aegean

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΘΟ: Στα 85 εκατ. ευρώ το όφελος του Δημοσίου από τα warrants της Aegean
Το υπουργείο με ανακοίνωση του κάνει λίγο για δικαίωση της επιλογής της κυβέρνησης να στηρίξει την εταιρεία κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Στα 85 εκατ. ευρώ εκτιμά το όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο το ΥΠΕΘΟ, από την άσκηση των δικαιωμάτων του για τις μετοχές της Aegean, η οποία γνωστοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Το υπουργείο με ανακοίνωση του κάνει λίγο για δικαίωση της επιλογής της κυβέρνησης να στηρίξει την εταιρεία κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΘΟ αναφέρει:

Με βάση το νόμο 4772/2021, το Ελληνικό Δημόσιο ενημέρωσε επισήμως την Αεροπορία Αιγαίου (AEGEAN) για την πρόθεση του να ασκήσει το δικαίωμα κτήσης 10.369.217 κοινών μετοχών της εταιρείας (αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 10 % του μετοχικού κεφαλαίου). Η πρωτοβουλία του Δημοσίου βασίστηκε στο νόμο 4772/2021 ο οποίος σχετιζόταν με την παρέμβαση του Δημοσίου στην Aegean λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού.

Από την πρωτοβουλία αυτή θα προκύψει σημαντικό όφελος για το Δημόσιο λόγω της μεγάλης ανόδου της μετοχής της AEGEAN σε σχέση με το 2021.

Ήδη σήμερα η AEGEAN ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει με τη σειρά της (όπως επίσης προβλέπει η συμφωνία του 2021) το δικαίωμα προαίρεσης για αγορά των δικαιωμάτων αυτών από το Δημόσιο σε τιμή που προβλέπεται να κυμανθεί σχεδόν στα 11,5 ευρώ ανά μετοχή(θα προσδιοριστεί από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο και θα ισούται με τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των προηγούμενων 60 ημερών).

Για να γίνει κατανοητό το όφελος του Δημοσίου αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της Aegean, όταν υπεγράφη η σχετική συμφωνία ήταν περίπου 5,5 ευρώ. Με βάση δε τις επιμέρους προβλέψεις του σχετικού νόμου το όφελος για το Δημόσιο αναμένεται να ανέλθει στα 85 εκατ. ευρώ περίπου.

Η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει την εταιρεία, όπως άλλωστε έπραξαν και τόσα άλλα κράτη την περίοδο της πανδημίας, διασώζοντας ουσιαστικά χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και διασφαλίζοντας τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Το Δημόσιο προχωρά σε άσκηση warrants - Εξαγορά εισηγείται ο Ευ. Βασιλάκης έναντι 85,4 εκατ. ευρώ

Accenture: Λιγότερα θα ξοδέψουν φέτος στις γιορτές τα 2/3 των Βρετανών

ΕΣΠΑ: «Έκλεισαν» οι πρώτες αξιολογήσεις αιτήσεων «πράσινης» χρηματοδότησης - 78 επιλέξιμες δαπάνες 5,5 εκατ.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider