Βιλερουά (ΕΚΤ): Σε κατάλληλο επίπεδο τα επιτόκια προς το παρόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Σε κατάλληλο επίπεδο τα επιτόκια προς το παρόν
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει φέρει τα επιτόκια σε ένα κατάλληλο επίπεδο και τώρα πρέπει να είναι υπομονετική και από το να προσπαθεί περαιτέρω να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει φέρει τα επιτόκια σε ένα κατάλληλο επίπεδο και τώρα πρέπει να επιδείξει υπομονή αντί να προσπαθήσει περαιτέρω να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια όσον αφορά τις τιμές καταναλωτή και η ΕΚΤ έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σιγουριά στην αποστολή της να επαναφέρει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2% μέχρι το 2025, επισήμανε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας στο συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μαρόκο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για δέκατη συνεχόμενη φορά τον περασμένο μήνα, φτάνοντας το 4%.

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στον κίνδυνο να κάνουμε πολύ λίγα και στο κίνδυνο να κάνουμε πάρα πολλά. Θα έλεγα πως αυτοί οι δύο κίνδυνοι, είναι προς παρόν, τουλάχιστον συμμετρικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βιλερουά. «Στην ζώνη του ευρώ, η νομισματική υπομονή είναι τώρα πιο σημαντική από τη δράση» συμπλήρωσε.

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε επίσης να επιχειρήσει να διασφαλίσει μία ασφαλή προσγείωση για την οικονομία, χωρίς όμως αυτό να εμποδίζει το πρωταρχικό στόχο του πληθωρισμού.

«Εάν μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα νομισματικό μονοπάτι που εξασφαλίζει μία ασφαλή προσγείωση προς τον προορισμό -κάτι που θα σημαίνει την αποφυγή της ύφεσης και τη διατήρηση της ανάπτυξης-, αυτό αποτελεί μία πολύ καλύτερη επιλογή για τους συμπολίτες μας», τόνισε ο Βιλερουά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα παρέμβαση της Κίνας στη χρηματιστηριακή αγορά - Θα έχει αντίκτυπο;

Σταϊκούρας: Η μοντελοποίηση στις κατασκευές εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των έργων

Πρακτικά της Fed: Διάσταση απόψεων για νέες αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider