Μαρινάκης: Αύξηση 15% στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων - Δεν θα συνεχιστεί όλη την 4ετία η ακρίβεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Αύξηση 15% στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων - Δεν θα συνεχιστεί όλη την 4ετία η ακρίβεια
Η υγεία και η ακρίβεια είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPEN. 

Η υγεία και η ακρίβεια είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPEN.

Η εκτίμησή του για την ακρίβεια είναι πως «δεν θα πάμε στην τετραετία έτσι», αφού το πρόβλημα «είναι εισαγόμενο και επίμονο αλλά φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις για τη χώρα μας και για τον πληθωρισμό είναι καλύτερες από ότι ήταν αλλά παραμένει ο πληθωρισμός». Τόνισε πως οι τιμές αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό, δηλαδή 2,4% έναντι 4,3% στην Ευρώπη, ωστόσο παραδέχθηκε πως μεγάλο πρόβλημα παραμένει ο πληθωρισμός τροφίμων. «Μειώνεται με τις πρώτες εκτιμήσεις και αυτός αλλά παραμένει θετικός, δηλαδή παραμένει πάνω από ένα όριο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις αύξησης εισοδήματος, όπως αυτές που ήδη έχουν ψηφιστεί» επεσήμανε.

Τόνισε πως είναι ήδη νομοθετημένη, η αύξηση ετησίως κατά 1474 ευρώ κατά μέσο όρο τους μισθούς του Δημοσίου, «άρα 10,5%, αυξάνει το εισόδημα εμμέσως με την αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες με παιδιά, αυξάνει τις συντάξεις, αυξάνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, χαρακτήρισε υπερβολική την περιγραφή πως πρόκειται για μία χώρα υπό κατάρρευση, την στιγμή που είναι «πρώτη σε ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο στην Ευρωζώνη, πρώτη σε μείωση ως προς τον ρυθμό της ανεργίας, γιατί έχει πάει από το 17,5% στο 10,5% καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Έχει πέσει επτά μονάδες. Πρώτη σε μείωση χρέους ως προς το ΑΕΠ, σε ρυθμό. Έχουμε φτάσει σε επίπεδα πλέον πολύ καλύτερα από πολύ μεγάλες οικονομίες. Αυτοί είναι δείκτες που προφανώς οι πολίτες πρέπει να τους δουν στην καθημερινότητά τους».

Αναφερόμενους για τους ελέγχους που γίνονται από την αρχή του χρόνου, ανέφερε πως έχουν επιβληθεί και έχουν εισπραχθεί πάνω από 5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα. 5,5 εκατ. ευρώ είναι περίπου το συνολικό ποσό, ενώ «το πλαφόν στο μέγιστο περιθώριο κέρδους συνεχίζει να υφίσταται. Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Κι έχουμε ακόμη τρεις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου είναι η χαμηλή τιμή στο ράφι σε βάθος έξι μηνών, η οποία θα παρακολουθείται από το Υπουργείο. Ξεκινάει τώρα να υλοποιείται. Η ανακοίνωση των τιμών λιανικής, δηλαδή των τιμών που αγοράζουν στην χονδρική τα σούπερ- μάρκετ. Και, βέβαια, η επέκταση της μεθόδου καταγγελιών με μία εφαρμογή. Αυτές είναι τρεις ακόμη κινήσεις, που -το ξαναλέω- μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες. Είναι σημαντικές κινήσεις που φαίνεται ότι αποδίδουν.

15% αύξηση της χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία

Μιλώντας για το νοσοκομεία και το ΕΣΥ, τόνισε πως κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Μυτιλήνη είδε αυτό που αποτυπώνεται παντού στην δημόσια υγεία. «Έχουν αρχίσει κα έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Δηλαδή, υπάρχουν προκηρύξεις για νέες προσλήψεις, κάποιες βελτιώσεις σε κλινικές». Ανέφερε πως στη Μυτιλήνη θα γίνει ένα από τα 17 εξειδικευμένα κέντρα για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων και σημαντική παρέμβαση στο ΕΚΑΒ. «Όσον αφορά το Αγία Όλγα, υπάρχει μια σαφής εντολή από τον Υπουργό να στείλουν οι διοικητές όλα τα άμεσα προβλήματα των κτιριακών υποδομών- να πούμε ότι 1,5 δις ευρώ είναι δεσμευμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης για άμεσα έργα ανακαίνισης, αποκατάστασης νοσοκομείων, κλινικών, για καλύτερες συνθήκες στα χειρουργεία- αυτό δεν έγινε από το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Βγήκαν καταγγελίες και πραγματικά εικόνες ντροπής και δεν θα μπορούσε ο Υπουργός να μείνει άπραγος. Προέβη σε άμεση κίνηση παύσης της Διοίκησης» συμπλήρωσε.

«Αυτός είναι ο λόγος που και από το 2022 έως το 2023 και από το 2023 έως το 2024 έχουμε 15% αύξηση της χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία. Η Υγεία είναι το μεγάλο ζητούμενο μαζί με την ακρίβεια, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια. Και κάποιοι μάλιστα που δεν έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες, ακόμα μεγαλύτερο. Το είπαμε προεκλογικά για αυτό και αν δείτε δύο στις τρεις μπορεί και τρεις στις τέσσερις ανακοινώσεις αφορούν την Υγεία και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Άρα από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό προφανώς και είναι μεγάλο το πρόβλημα και είναι και πολύ σημαντικές οι λύσεις. Χρειάζονται και άμεσες λύσεις όπως για παράδειγμα οι άμεσες εργασίες αποκατάστασης σε μια κλινική που είναι υπό κατάρρευση. Είναι αδιανόητο αυτό να συμβαίνει προφανώς και βαραίνει και την ευθύνη που έχει εκεί η διοίκηση. Αλλά είναι και μεγάλες κινήσεις που θα γίνουν όπως το 1 δις που θα δοθεί συνολικά για όλα αυτά.

Νίκη και στις 13 περιφέρειες

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε πως «ο στόχος είναι να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και μακάρι να τα καταφέρουμε. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Δεν υπάρχουν άλλοι που θα επιθυμούσαμε ή δεν θα είχαμε πρόβλημα από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες, επειδή κάποτε μπορεί να ήταν, ακόμα και μέχρι πριν από λίγους μήνες, στον χώρο μας. Είναι ξεκάθαρη, η στήριξη του
Πρωθυπουργού, ως Πρόεδρος της Ν.Δ. και της Ν.Δ. σε 13 άξιους υποψήφιους». Και συμπλήρωσε: «Συνεργαζόμαστε με όλους τους αυτοδιοικητικούς είτε είναι από το δικό μας χώρο είτε όχι και το είδαμε και τώρα στις φυσικές καταστροφές. Και, μάλιστα, κατηγορηθήκαμε γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνεργάστηκε με δημάρχους, που ενώ είναι δηλωμένο ότι δεν έχει δώσει στήριξη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Μπέο. Και στον δήμαρχο Λάρισας αναφέρομαι. Ο δήμαρχος Λάρισας είναι από άλλον πολιτικό χώρο, όμως αλίμονο αν η Κυβέρνηση δεν συνεργαζόταν με το σύνολο των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι έχουν την εντολή των πολιτών. Εμείς θέλουμε άξιους αυτοδιοικητικούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης στην Κύπρο, New παλιά entry στο Μαξίμου, Το παράπονο της Αγαπηδάκη, Ο Φίλης πονάει αλλά μένει

Μητσοτάκης: Σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη σήμερα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Χαρδαλιάς: Επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider