Κίνα: Η Moody’s υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική του τομέα των ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η Moody’s υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική του τομέα των ακινήτων
Σε καθοδική αναθεώρηση της προοπτικής του αξιόχρεου του τομέα των ακινήτων της Κίνας, από «σταθερή» σε «αρνητική», προχώρησε η Moody’s.

Σε καθοδική αναθεώρηση της προοπτικής του αξιόχρεου του τομέα των ακινήτων της Κίνας, από «σταθερή» σε «αρνητική», προχώρησε η Moody’s, επικαλούμενη τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις πωλήσεις.

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας εκτιμά πως οι πωλήσεις θα συρρικνωθούν κατά 5% κατά τη διάρκεια των έξι ως δώδεκα επόμενων μηνών, προβλέποντας πως τα μέτρα στήριξης της αγοράς ακινήτων που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση δεν θα έχουν παρά «βραχεία διάρκεια».

Χθες Πέμπτη η κινεζική κεντρική τράπεζα μείωσε τον συντελεστή υποχρεωτικών ελάχιστον αποθεματικών (RRR), που αποτελεί το μέρος των καταθέσεων που οι τράπεζες υποχρεούνται να κρατούν τα ταμεία τους, για να αναθερμανθεί η δραστηριότητα. Πρόκειται για την τρίτη μείωση μέσα σε έναν μήνα.

Η κατάσταση στον τομέα των ακινήτων, με πολλές μεγάλες εταιρείες στα πρόθυρα πτώχευσης και ανολοκλήρωτα έργα, χαρακτηρίζεται μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη.

Για την Moody’s, οι ανησυχίες που συνδέονται με τα οικονομικά προβλήματα της Country Garden, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων, επιτείνουν την αποφυγή «κινδύνου» από τους αγοραστές ακινήτων. Η εταιρεία, που μέχρι πρότινος θεωρείτο στέρεη από χρηματοοικονομική σκοπιά, βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της κρίσης που πλέον απειλεί την επιβίωση πολλών μεγάλων ονομάτων του τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Γερμανών βιομηχάνων: Χαμηλότερη από την αναμενόμενη η ώθηση από το παγκόσμιο εμπόριο

Κίνα: Αύξηση - έκπληξη για τις λιανικές πωλήσεις, «αγκάθι» ο κλάδος των ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider