Γεωργιάδης: Αδύνατον αυτή η καταστροφή να μην φέρει αύξηση στις τιμές των τροφίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Αδύνατον αυτή η καταστροφή να μην φέρει αύξηση στις τιμές των τροφίμων
Την ακρίβεια θεωρεί το νούμερο ένα θέμα στην καθημερινότητα των πολιτών, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ακρίβεια θεωρεί το νούμερο ένα θέμα στην καθημερινότητα των πολιτών, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του ACTION.

Αναφερθείς στις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, ο τόνισε ότι «είναι αδύνατον αυτή η καταστροφή να μην φέρει αύξηση στις τιμές των τροφίμων». Εξήγησε ότι είναι τόσο μεγάλο το μερίδιο παραγωγής στη Θεσσαλία σε σχέση με το σύνολο της αγοράς στην Ελλάδα, που είναι βέβαιο ότι η έλλειψη αυτής της παραγωγής θα οδηγήσει σε αύξηση στις τιμές σε όλη την υπόλοιπη παραγωγή.

Όπως σημείωσε, όσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, σε ένα βαθμό θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας, και άμεσα με την έννοια ότι ανακουφιστικά μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση, δεν θα τα πάρει, γιατί τα χρήματα θα πρέπει να πάνε στην αποκατάσταση αυτής της περιοχής, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στις πληγείσες περιοχές.

Σχετικά με την επίδοση της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο δομικών κυβερνητικών αλλαγών, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως δεν είναι δική του δουλειά να πει ότι είναι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση, αλλά του πρωθυπουργού. «Δεν είμαστε σκορποχώρι, είμαστε κυβέρνηση, κανένας μας δεν γίνεται να κατηγορεί ο ένας τον άλλο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα τη, έκανε λόγο για «γεγονότα και φυσικά φαινόμενα που υπερβαίνουν τις δυνάμεις των κρατών». Εστίασε στις καταστροφές σε Λιβύη, Ολλανδία από αντίστοιχου μεγέθους κακοκαιρίες και έκανε λόγο για ένα «τεράστιο φαινόμενο που τα όρια της ανθρώπινης δυνατότητας και των πιο οργανωμένων κρατών του πλανήτη, υπολείπονται κατά πολύ των δυνάμεων της φύσης». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Χαβάης, λέγοντας: «Φέτος το καλοκαίρι κάηκε η πρωτεύουσα της Χαβάης, πολιτείας των ΗΠΑ με εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους. υπάρχουν γεγονότα και φυσικά φαινόμενα που υπερβαίνουν τις δυνάμεις των κρατών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας ο κ. Αγοραστός

Ιδιωτική κερδοσκοπία και κρατική/δημοτική αδράνεια και στο βάθος πολιτικό κόστος (Μέρος 4)

Έρχεται με φόρα η Αγαπηδάκη, ποιο είναι το μυστικό της ταλέντο - Τί ψήφισε ο Λαλιώτης το 2015;

gazzetta
gazzetta reader insider insider